Fra NRK-serien SKAM.
Fra NRK-serien SKAM.

NRK måtte stenge tilgangen til SKAM - nå krever danske politikere at regjeringen sørger for åpne grenser og strømmer igjen

Mener serien betyr mye for gjensidig nordisk språkforståelse.

København (NTB-Ritzau): Danmarks tidligere kulturminister ber den nåværende kulturministeren ordne opp slik at dansker igjen får muligheten til å følge med på den norske TV-serien «Skam».

Fra 13. januar var det ikke lenger mulig for seere i utlandet å se den populære NRK-serien «Skam» fra utlandet på grunn av strid om musikkrettighetene i serien.

Danmarks tidligere kulturminister Bertel Haarder er blant dem som reagerer.

Han har sendt et såkalt paragraf 20-spørsmål til kulturminister Mette Bock der han spør om hun vil arbeide for at danske seere igjen skal få full tilgang til serien.

– Ingenting betyr mer for den gjensidige nordiske språkforståelse enn uhindret adgang til nabolandskanalene. Pippi Langstrømpe har hatt større betydning enn samtlige sesjoner i Nordisk råd, skriver Haarder i begrunnelsen for spørsmålet.

– Det var et enormt tilbakeskritt da pengeinteresser stoppet danske tenåringers fulle tilgang til den norske TV-serien «Skam» på NRKs nettside, skriver han videre.

Et paragraf 20-spørsmål må besvares av ministeren innen seks virkedager. Svaret blir da sendt tilbake til spørsmålsstilleren og blir dessuten lagt ut på Folketingets nettside.

 

 

Powered by Labrador CMS