Innholdet i nyhetssendingene til NRK og TV 2 er blitt likere og krimstoff får mest TV-tid

For første gang er det krimstoffet som får mest dekning i begge kanalene.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): En sammenligning av innholdet i kanalenes TV-sendinger fra to uker i 1993, 2000, 2007 og 2016, viser at krimandelen øker, ifølge Aftenposten.

I perioden som ble undersøkt i 2016 brukte TV 2-nyhetene 33,6 prosent av tiden på krimreportasjer. For Dagsrevyen var tallet på 26 prosent.

Sosiale spørsmål ligger på andre plass hos begge kanaler, mens politikk inntar tredje plass og dekkes nå nesten i like stor grad hos kanalene, med 22,5 prosent av tiden hos TV 2 og 19,7 prosent hos NRK. TV 2 vier 2 prosent av sendingene til klimastoff, mens andelen er 1,3 prosent i NRK.

2016-målingen er utført av Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), mens de tidligere målingene ble gjort av Universitetet i Oslo. HiOA-professor i medievitenskap, Kristin Skare Orgeret, sier man må ta noen forbehold når det gjelder krimstoffet.

– I denne perioden i år, fra 7. til 20. mars, gikk saken om at Anders Behring Breivik klaget staten inn for brudd på menneskerettighetene. Det har slått ut på resultatene, påpeker hun.

Powered by Labrador CMS