Dagsrevyen tabbet seg ut igjen: Fjernet TV 2-logo fra mikrofon på nyhetsbilde

For andre gang i januar må NRK legge seg flate for fotomanipulasjon.

Publisert Sist oppdatert

Nettavisen omtaler lørdag kveld den smått spesielle hendelsen på NRK Dagsrevyen, som ble påpekt av fotograf Audun Braastad på Twitter.

I forbindelse med et innslag om KrF, hadde Dagsrevyen manipulert et stillbilde av partileder Knut Arild Hareide. Og ikke på hvilken som helst måte; NRK hadde redigert bort TV 2-logoen fra en mikrofon på bildet.

Braastad sier dette til Nettavisen om redigeringen:

- Jeg skjønner ikke helt vitsen når det er et dokumentarisk bilde. Det er akkurat som om de vil late som at TV 2 ikke var der. Visuelt sett er det bare en liten detalj som ikke betyr noe for bildet.

Dette skjer altså bare 12 dager etter at NRK manipulerte bilder «inn» i et annet innslag.

Også denne gang legger NRK seg flat. Hendelsen ble beklaget på Kveldsnytt lørdag kveld, og til Nettavisen kommenterer publiseringsredaktør Stein Bjøntegård som kommenterer - og beskriver det som «beklagelig og kjempedumt». Han skjønner rett og slett ikke poenget:

- Hvorfor det har skjedd, vet jeg ikke. Det er helt dumt, og en kortslutning hos oss som vi må behandle internt. Jeg skal i alle fall ikke forsøke å forklare det, sier Bjøntegård.

Og lover at det ikke skal skje igjen.

- Konstaterer at man fortsatt har god tid i NRK

Flere medier omtalte saken lørdag kveld, blant dem VG - som har fått en kommentar fra nyhetsredaktør Jan-Ove Årsæther i TV 2. Han sier til VG, gjennom kanalens info-avdeling:

– Jeg har fått en beklagelse fra NRK og det er fint. Forøvrig er det uforståelig at det kan skje og jeg forstår heller ikke motivet bak. Med et lite glimt i øyet konstaterer jeg at man fortsatt har veldig god tid i NRK. 

Powered by Labrador CMS