Nina Owing og Petter Oulie-Hauge under generalprøven i det nye Dagsrevyen-studioet.

Dette er det nye Dagsrevyen-studioet

NRK gjennomgår i disse dager en større endring av design og profil på alle plattformer. I kveld kommer også Dagsrevyen i ny drakt.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser NRK i en pressemelding.

Deler av den nye profilen er allerede innført på NRK.no, i NRK TV og NRK Radio med blant annet nye fonter og ny fargepalett.

Målet er at NRK skal være en tydeligere og mer helhetlig avsender på alle plattformer, skriver allmennkringkasteren.

Utenriksjournalist Sidsel Wold med programlederne Nina Owing og Petter Oulie-Hauge under generalprøven.
Utenriksjournalist Sidsel Wold med programlederne Nina Owing og Petter Oulie-Hauge under generalprøven.

– Utviklet av våre egne ansatte

Nå innfører NRK ny nyhetsdesign på tvers av alle NRKs plattformer, inkludert nye studioer.

– Nyhetsdesignet skal gi et mer helhetlig, inkluderende og moderne uttrykk på tvers av hele NRK Nyheters tilbud, også distriktskontorene landet rundt. Ny nyhetsdesign er utviklet av våre egne ansatte fra ulike fagmiljø som har jobbet prosjektbasert med dette over flere år, sier Knut Magnus Berge, redaktør for nyhetsprogram i NRK.

Allmennkringkasteren begrunner endringene med et ønske om å gjøre brukeropplevelsen bedre.

«Publikum skal oppleve at NRK TV, NRK Radio og NRK.no snakker bedre sammen, har et moderne uttrykk og er tilpasset brukervanene i en bransje i stadig endring», står det i meldingen.

– Det er også gjort en oppgradering av teknologi med kamerarobotikk og nytt lys i studio. Dette er en del av en jevnlig oppgradering som skjer omkring hvert tiende år, sist i 2015, sier Berge.

Blir med til Ensjø

NRK skal etter planen flytte inn i nye lokaler på Ensjø i 2029. Hele nyhetsdesignet, som i all hovedsak er software, blir med på flyttelasset, opplyser NRK.

– Ny nyhetsdesign er en naturlig del av flytteprosessen vi er i gang med. Den nye teknologien blir integrert med det som kan gjenbrukes i studio, og blir selvsagt også med når vi flytter inn i nytt hovedkvarter på Ensjø, sier Berge.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS