Snorre Valen, leder i Kringkastingsrådet og rådssekretær Erik Skarrud

Disse sakene skal opp i Kringkastingsrådet

«Den sorte svane» og klager på Dagsrevyens nye studio er blant temaene i torsdagens Kringkastingsråd. 

Publisert Sist oppdatert

Torsdag er det klart for høstens første måte i NRKs Kringkstingsrådet. Det har kommet 781 henvendelser til rådet siden forrige møte, og fem temaer tas opp blant klagene. 

Blant temaene som tas opp er tilgjengelighet med det nye Dagsrevyen-studioet. Det er kommet to klager om at det nye studioet, og spesielt grafikken i bakgrunnen. 

«Dei flimrande, fargesterke geometriske figurane er sjenerande, særleg for folk med synsnedsetjingar, verst er «karta» av titusenvis flimrande fargeprikkar. Dessverre følgjer ein del figurar med i bakgrunnen under innslag også.», skriver en av klagerne. 

NRK byttet til nytt Dagsrevyen-studio i juni i år. 

Rådet skal også diskutere NRKs sak om skattepolitikk fra juni. Saken fikk sterk kritikk fra flere hold, blant annet Trygve HegnarFinn Kinserdal og Medier24s ansvarlige redaktør Erik Waatland

I NRK-artikkelen kommer det fram at over 34.000 lønnsomme norske bedrifter ikke betalte selskapsskatt mellom 2017 og 2022. NRK omtalte tallene som hemmelige, noe også Skatteetaten reagerte på. 

I ettertid rettet NRK saken, og svarte på kritikken. 

I tillegg til klagene skal også redaktør for Dokumentar og Samfunn, Egil Sundvor, snakke om den danske dokumentaren «Den sorte svane», og NRK skal redegjøre for kulturdekningen. 

Disse sakene skal opp i rådet: 

  1. Sak om uføretrygd 
  2. Balanse i Ukraina-dekningen 
  3. Sak om skattepolitikk 
  4. Geriatriker om Joe Biden etter presidentdebatt 
  5. Tilgjengelighet med nytt Dagsrevy-studio 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS