Programleder i NRK Dagsnytt 18, Espen Aas.
Privat
Espen Aas: – Jobben min er mer enn slags tilstand
Programleder i NRK Dagsnytt 18, Espen Aas, er neste person ut i påskepraten.
Medier24 stiller denne påsken en rekke spørsmål til medieprofiler i spalten #Påskepraten.
Neste person ut er NRK-programleder i Dagsnytt 18, Espen Aas.
– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)
– Det skal selvsagt avvikles et par Dagsnytt 18-sendinger, mandag og tirsdag etter palmesøndag. Så håper jeg selvsagt på at det blir mulighet for skigåing i Oslomarka, har holdt det gående til nå. Er godt over middels begeistret for nettopp ski, så jeg forsøker holde det gående. I fjor var siste skitur 1. mai…
– Når finner du roen på ferie?
– Jeg er veldig dårlig på å finne ro generelt, hvis «ro» betyr å ikke følge med i nyhetsbildet. Klarer liksom ikke helt å slutte lese aviser, og se/høre Dagsnytt 18/Dagsrevyen. Men jeg tenker ikke på det som jobb nødvendigvis. Jobben min er mer enn slags tilstand, der jeg liker å være oppdatert, ferie eller ei.
– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?
– Jeg var en anelse sen i avtrekkeren på Succession, så er i gang med sesong to der. Så klarte jeg ikke vente på at Netflix startet siste sesong av det danske politikerdramaet «Borgen», så der forsøker jeg bli venner med danske språk hos Danmarks Radio (den er jo også tekstet på dansk).
– På podkast-fronten går det mest i musikkserier, historien om Bob Dylans gamle band «The Band», men det er vel få som interesserer seg for akkurat den. Fortsatt snakker jeg med folk som ikke har hørt «My Dad Wrote A Porno», så den er absolutt verdt å høre for en god dose britisk humor, Guardians «Politics Weekly» og «Political Thinking» med BBCs tidligere politiske redaktør Nick Robinson som kommer med ujevne mellomrom. Godt jeg ikke er ensporet si.
– Kobler dog av med lydbøker når jeg løper, der går det for tiden i gode britiske spion-thrillere av John Le Carré, som gjør at hodet hviler godt, og drømmer seg bort i Londons gater.
– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?
– Det gikk jo raskt fra pandemi-pandemi-pandemi til krig-krig-krig. Mye solid dekning og gode analyser, men de store andre overraskelsene har kanskje uteblitt? Jeg har blitt flinkere til å lese regionaviser enn før, og det er et godt avbrekk fra det klassiske nyhetsbildet. Jeg lar meg jo glede over fabelaktige seertall både for Dagsnytt 18, Dagsrevyen og andre store nyhetssendinger.
– Hvordan blir resten av medieåret 2022?
– Alt ligger an til at vi fortsetter som vi gjør nå, inntil videre. Jeg er spent på effektene av at flere mediehus, som NRK og Schibsted, trekker podkastene sine «hjem» i større grad, og hva det gjør for lytting og oppslutning. Jeg er ellers veldig klar for noen spennende overraskelser på den fronten.