Kanalskiftet mer enn doblet seertallet i vår, og den gode utviklingen har fortsatt også gjennom - og over sommeren.
Toppen ble nådd i mars da programmet hadde et daglig snitt på 300 000 seere, men NRKs egne tall viser at utviklingen har holdt seg godt over 2019-tallene helt frem til september.
Også radiotallene viser et snittall som er høyere i 2020 enn i fjor.
– Vi har hatt elleville tall
Nøkkelen er at Dagsnytt 18 fortsatt er på NRK 1, og samler flere nye seere enn noen gang før, forteller programleder Espen Aas.
– Vi har hatt noen elleville tall. Sist fredag hadde vi et snitt på 217 000 seere. Det har vi ikke tradisjonelt vært i nærheten av på fredager tidligere. I fjor bikket vi over 200 000 seere én gang, sier han til Medier24.
– Det er kanskje å dra det litt langt å si at vi er blitt en del av gullrekka, men jeg merker i hvert fall at vi får flere nye seere, sier Aas med et smil, og utdyper:
– Publikumsbasen er blitt større. Folk har tidligere sagt at «Dagsnytt 18 er et eliteprogram», og det var litt sant. Men nå stemmer ikke dette. Vi er ikke lenger kun det. Vi når ut til mange flere.
Aas forteller at han merker dette godt på tilbakemeldingene.
– Jeg får flere tilbakemeldinger fra helt vanlige folk enn før. Det er veldig artig, og også derfor man blir journalist. Man ønsker å nå ut til flere enn bare menigheten, sier han.
– Er en del av NRKs nyhetsberedskap
Programleder Sigrid Sollund forteller at hun ikke får like mange tilbakemeldinger fra nye seere og lyttere som Aas. Men hun fryder seg likevel over den positive utviklingen.
– Det er kjempegøy at flere ser og hører på oss, sier hun til Medier24.
Sollund er også glad for at NRK-ledelsen har latt programmet bli værende på NRK 1.
– Det er kjempefint. Det viser at ledelsen ser på oss som en viktig del av NRKs nyhetstilbud. Nå når vi ut til flere og er blitt en del av NRKs nyhetsberedskap, sier hun.
Flyttingen til NRK 1 har også medført litt kjøreplan-endringer for redaksjonen. For med Dagsrevyen rett i etterkant får de alltid en boost av seere de siste minuttene av sendingen.
– Det har gjort at vi må tenke litt annerledes når vi komponerer sendingen. Det har vært spøkt om at vi alltid har en sær kultursak mot slutten, men vi er ikke så forutsigbare, sier Sollund.
– Vi har ikke nødvendigvis fallende viktighetsgrad i sendingen. Tvert i mot må vi noen ganger endre, fordi en sak mot slutten kan bli for smal med så mange seere, sier hun.
– NRK 1 er en naturlig kanal for Dagsnytt 18
Sollund forteller også at programmet generelt har endret seg ganske mye siden hun først kom inn i 2006.
– Før var det mer kåserier og lengre intervjuer med for eksempel skuespillere. Nå har vi spisset det mer inn mot nyheter og konfronterende intervjuer. Samtidig har vi beholdt bredden i tematikken og formen, sier hun.
Den foreløpige planen er at Dagsnytt 18 blir værende på NRK frem til månedsskiftet oktober/november.
Sollund er klar på at hun gjerne blir værende på hovedkanalen også etter det.
– Ja, det vil vi selvsagt. Vi vil være der hvor seerne er. Jeg synes også NRK 1 er en naturlig kanal for Dagsnytt 18 å være, ettersom Dagsrevyen kommer rett etter. Vi har trivdes godt på NRK 2, men kanalen har ikke den samme innpakningen av nyheter, sier hun.