Dette er noen av sommervikarene ved Dagsavisens Oslo-kontor i år. Fra venstre: Sunniva Bjerkaas, Andrea Ånestad, Thale Engelsen, Eirik Mossefinn og Jonas Bucher
Dette er noen av sommervikarene ved Dagsavisens Oslo-kontor i år. Fra venstre: Sunniva Bjerkaas, Andrea Ånestad, Thale Engelsen, Eirik Mossefinn og Jonas Bucher

Møt vikarene som holder hjulene i gang hos Dagsavisen Oslo denne sommeren

– De har allerede vist seg å være et svært sterkt lag med journalister, skryter avisens Oslo-redaktør, Bente Rognan Gravklev.

Publisert

Sommeren er over for fullt, og mange av landets journalister har fått en velfortjent ferie etter et hektisk nyhetshalvår. 

Ved Dagsavisens kontorer i hovedstaden, har Oslo-redaktør Bente Rognan Gravklev hentet inn totalt 13 sommervikarer.

– Jobbet som helter

Til Medier24 forteller hun at hun er strålende fornøyd med samtlige vikarer som bemanner avisen i sommer.

– Årets sommervikarer består av noen godt kjente navn i Dagsavisen og noen helt ferske journalister. Alle har kommet godt i gang med arbeidet, og de har allerede vist seg å være et svært sterkt lag med journalister, sier Rognan Gravklev og legger til:

– Det er bra, for det gjør at våre faste ansatte, som har jobbet som helter i forbindelse med koronakrisen, kan ta seg en velfortjent ferie.

Se hele listen over Dagsavisens sommervikarer i Oslo, nederst i saken.

 

– Fikk drømmejobben 

Jonas Bucher er sommervikar i Dagsavisen-sporten i sommer.

Det er noe han er svært godt fornøyd med. Bucher sikret seg jobben i Dagsavisen etter å ha vært utplassert i praksis der, som elev på Skjeberg Folkehøgskole.

– Jeg ble tilbudt sommervikariat, og fikk drømmejobben som sportsjournalist. Denne sommeren er stappfull av sport, og spesielt fotball, sier han og legger til:

– Korona utsatte sesongstarten av det meste innen idrett, og for min del passet det helt perfekt, sier Bucher. 

Bucher mener vikariatet er en mulighet til å lære mer om mediebransjen, og sier han er takknemlig for å få sjansen til å jobbe i Dagsavisen. 

Sportsjournalist Jonas Bucher jobber for Dagsavisen denne sommeren.
Sportsjournalist Jonas Bucher jobber for Dagsavisen denne sommeren.

– Jeg har tenkt mye den første måneden som vikar her, og har kommet fram til at jeg ikke kunne hatt en bedre sommerjobb enn dette, sier han. 

 

Variert sommerstab

Blant årets Dagsavisen-sommervikarer finner vi både bachmastergradsstudenterstudenter, i tillegg til to vaskeekte forfattere.

Felles for alle vikarene, er at arbeidshverdagen er fylt av oppgaver. 

– Vikarene i Dagsavisen har i alle år fått mye ansvar. Vi er en nokså liten redaksjon med stort produksjonsnivå, og vi er helt avhengig av selvgående journalister, som er innstilt på å nå våre digitale målsettinger, Rognan Gravklev.

I listen under finner du en oversikt over alle vikarene ved Dagsavisens Oslo-kontor. 

Oslo-avdelingen: (dekker lokalstoff fra Oslo)

 • Hennika Lillo-Stenberg Hun er utdannet journalist og har vært tilknyttet Dagsavisen siden i fjor sommer. Hun har tidligere hatt praksis i Morgenbladet og vært på utveksling i Istanbul. 
 • Frøydis Falch Urbye sommervikar i Dagsavisen for fjerde gang. Tidligere jobbet som journalist i Ságat. Utdannet fotojournalist. 
 • Andrea Ånestad studerer master i undersøkende journalistikk ved UiB. Hun har journalisterfaring fra Moss Avis og Studvest. 

Nasjonale nyheter

 • Thale Engelsen  studerer journalistikk ved OsloMet. Har erfaring fra lokalavis (Akershus Amtstidende), Tidsskriftet Sykepleien og Universitas. 
 • Haakon Nesse Moreau studerer journalistikk ved OsloMet. Har bakgrunn fra studentradio og NRK Telemark.

Verden:

 • Sunniva Bjerkaas: Har en bachelorgrad i utviklingsstudier fra UiO og studerer nå master i statsvitenskap ved samme universitet. Hun har jobbet to og et halvt år som internasjonal rådgiver i AUF, og er også tilknyttet 22. juli-senteret. Hun har journalisterfaring fra studentavisa Universitas.

Kultur:

 • Ida Madsen Hestman: Frilans filmkritiker, musikkanmelder og kulturjournalist som til vanlig blant annet skriver for VG, Dagsavisen, Montages og Dagbladet. 
 • Endre Uglestad Aas: har studert idéhistorie og har bakgrunn fra Universitas og Radio Nova. 

Debatt:

 • Eirik Riis Mossefinn: Har en bachelor i Tekst & Skribent på Westerdals, og en bachelor i Allmenn litteraturvitenskap fra UiO. Ga ut boken Privatskoleparadokset på Forlaget Manifest juni 2019. 

Kommentar:

 • Nils Henr) Smith: ). Forfatter og skribent i fotballmagasinet Josimar. Har gitt ut tre romaner og ei bok om straffespark. Dette er hans andre sesong som sommervikar i kommentaravdelingen.

Sport:

 • Jonas Bucher: Sportsjournalist. Har studert sportsjournalistikk ved Skjeberg folkehøgskole, og har tidligere vært utplassert i praksis hos Dagsavisen.

Front:

 • Ingvild Kirkedam: Vikar som jobber som frontsjef i Dagsavisen denne sommeren.

 Foto:

 • Mina Ræge: Har tidligere vært praktikant i Dagsavisen. 
Powered by Labrador CMS