Trine Andreassen melder overgang fra Dagsavisen til Forskning.no.
Trine Andreassen melder overgang fra Dagsavisen til Forskning.no.

Forlater Dagsavisen etter 17 år: Blir redaksjonsleder i Forskning.no

Trine Andreassen kjenner at tiden er inne for å prøve noe nytt i mediebransjen etter 17 år i Dagsavisen.

Publisert Sist oppdatert

Dagsavisens papirsjef, Trine Andreassen, slutter i avisen for å bli reportasjeleder i Forskning.no.

Andreassen forteller at hun har fulgt med på Forskning.no siden oppstarten i 2002.

– Jeg har alltid hatt veldig sansen for dem. Jeg synes de presenterer forskning på en god måte til folk gjennom spennende og lærerike saker. Nå gleder jeg meg stort til å bidra til å tilgjengeliggjøre forskning for folk og kjenner at det er akkurat dette jeg har lyst til å holde på med nå., sier Andreassen til Medier24.

Stillingen som reportasjeleder er en nyetablert stilling som skal styrke nyhetsnettstedet på aktualitetsstoff.

– Jeg har jobbet med nyheter i mange år. Jeg tenker jeg har noe å bidra med når det gjelder å finne egne vinklinger på det folk snakker om akkurat nå og hvilke forskningsnyheter som kan trekkes fram på det feltet.

Andreassen er klar på at Forskning.no har en viktig funksjon med å levere nyheter om forskningsverden.

– Det er stort behov for at faktabaserte nyheter blir spredd og at man får formidle forskningsnyheter. Forskning.no har en veldig viktig rolle der.

Samtidig forlater Andreassen Dagsavisen etter 17 år. Her har hun både vært journalist, vaktsjef, leder for samfunnsavdelingen og sist som papirsjef.

– Jeg føler at jeg har fått vært med å bidra til veldig mye i avisen. Jeg har på mange måter vokst opp som journalist Dagsavisen. Det er mange som jeg har sett hver dag som jeg kanskje ikke vil se igjen. Det blir litt rart.

– Samtidig kjenner jeg at tiden er inne. Det er det klart at med såpass mange år på ett sted så er det fint å oppleve noe annet i arbeidslivet også, legger hun til.

Powered by Labrador CMS