Dagsavisen kjøper lokal nettavis i Rogaland

Dagsavisen-familien utvider i sørvest - kjøper Roganytt.no.

Publisert Sist oppdatert

Dagsavisen har gjennom Rogalands Avis AS utvidet satsingen i Rogaland. Nettstedet Roganytt.no overtas fra gründer Magnar Larsen, og vil fra mai driftes i tett samarbeid med Rogalands Avis. RA og Roganytt vil med dette bli en stor aktør i det regionale nyhetsmarkedet.

Dette melder Dagsavisen-konsernet i en pressemelding mandag formiddag.

- Vår langsiktige strategi er å øke vår tilstedeværelse lokalt og digitalt. Dette oppkjøpet styrker Dagsavisens satsing på RA og RAs lokale tilstedeværelse i Rogaland. Det er like naturlig for oss å samarbeide med små digitale aktører som med de store papiravisene. Vi tror uansett at kreative samarbeidsløsninger er den beste måten å sikre norsk mediemangfold på, uttaler Eirik Hoff Lysholm, adm.dir. i Mediehuset Dagsavisen og Rogalands Avis.

- Roganytt har lyktes med å skaffe til dels høy trafikk på korte snutter om hendelsesnyheter. I tillegg har nettstedet god regional og lokal dekning i områder der RA ikke har stått like godt. Samlet sett mener jeg Roganytt utfyller RAs øvrige journalistiske virksomhet godt. På Facebook mer enn dobler vi rekkevidden gjennom dette oppkjøpet. RA og Roganytt vil til sammen ha over 20.000 Facebook-følgere, og passerer NRK Rogaland i størrelse, forklarer Lysholm.

Ifølge pressemeldingen vil Roganytts gründer og redaktør Magnar Larsen fortsette som fast frilanser for selskapet, men Rogalands Avis vil sette inn en egen redaktør og overta annonsesalget. Selskapet Roganytt opphører og fusjoneres inn i Rogalands Avis AS.

 - Vi kommer ikke til å endre Roganytts innhold eller profil, men ønsker å bygge videre på gründerånden og suksessen som Magnar har skapt nærmest på egenhånd. Jeg er glad for at Magnar blir med videre som stoffleverandør og kompetansebærer, sier Eirik Hoff Lysholm.

I tillegg til Rogalands Avis og Roganytt inngår Dagsavisens hovedavis, utgavene Moss Dagblad og Fremtiden (Drammen) og kommentarnettstedet NyeMeninger.no i Mediehuset Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS