Eirik er norgesmester i pressestøtte. Gunnar er verdensmester i å kritisere den. Nå skal de samarbeide

Dagsavisen og Nettavisen går sammen i Oslo, Stavanger og Trondheim.

Publisert Sist oppdatert
(NTB/Medier24): Dagsavisen og Nettavisen går sammen i en digital storbysatsing i Oslo, Stavanger og Trondheim. Det melder mediehusene i en pressemelding fredag. – Sammen tror jeg vi kan lage lokale nettsteder som får et solid gjennomslag, sier sjefredaktør og administrerende direktør Gunnar Stavrum i Nettavisen. Det er paradoksalt nok to diametralt motsatte mediehus som samarbeider: Dagsavisen er Norges «mest subsidierte avis», og mottar hvert år over 40 millioner i produksjonstilskudd. Mens Nettavisen på den andre siden motar null kroner, og bruker en hver anledning til å fortelle det. Dagsavisen har de siste årene gitt ut egne lokale papirutgaver i flere byer, og har i Nettavisen funnet en «god match», ifølge sjefredaktør og administrerende direktør Erik Hoff Lysholm. Det er Dagsavisen som skal produsere innholdet som også vil bli tilgjengelig via Nettavisen. – I første omgang får vi felles nyhetssider for Oslo og Stavanger. Deretter håper vi å lansere en felles satsing i Trondheim, sier Erik Hoff Lysholm i en pressemelding.

- Nettavisen utfyller oss godt og styrker oss der vi er svakest. Derfor er dette en god match. For to år siden startet vi satsingen på sonede utgaver på print. Da vi bestemte oss for å søke en partner for å digitalisere utgavesatsingen, tok jeg først kontakt med Gunnar Stavrum. Etterpå var det aldri behov for å kontakte noen flere, sier Lysholm. 

Han er sjefredaktør i Dagsavisen og administrerende direktør i alle Mediehuset Dagsavisens publikasjoner, inkludert Rogalands Avis.

- Nettavisen er en av de største trafikkmaskinene i Norge. Gjennom å kombinere vår distribusjon og Dagsavisens lokaljournalistikk bør det være en målsetning over tid å lage de største lokale nettstedene i byene vi sammen går inn i, sier Stavrum.

I første omgnang er det snakk om felles nyhetssider for Oslo og Stavanger, i neste omgang er målet å lansere en lignende satsing i Trondheim.

- Alt innhold skal produseres av publikasjonene i Mediehuset Dagsavisen, og vi har redaktøransvaret. Men for leserne vil stoffet også bli tilgjengelig via Nettavisen, forklarer Eirik Hoff Lysholm.

Powered by Labrador CMS