Sveriges radios lokaler i sverige

Journalist kastet ut av studio i radiosending etter sex-kommentar: Nå får han støtte

Dagens Nyheters korrenspondent mente lytter kunne kjøpe sex for å bli bedre i senga. Nå mener flere medieprofiler at han ikke burde bli kastet ut av radioprogrammet. 

Publisert

I helgens utgave av det svenske radioprogrammet «Søndag i P4 med Farah Abadi» , ble Dagens Nyheters Latin–Amerika-korrespondent Henrik Brandão Jönsson kastet ut av programmet. Det skriver blant annet Dagens Media. 

Det skjedde etter at Jönsson kommenterte et lytterspørsmål om en kjæreste som var dårlig i senga med å oppfordre kjæresten til å dra til Danmark og kjøpe sex for å bli en bedre partner.

Når han direkte får kritikk for sitt forslag, viser han til «sånn gjør man det i Brasil». Programleder Farah Abadi valgte da å be ham forlate P4-studioet med henvisning til at forslaget var «dumt, ulovlig og umoralsk».

I ettertid har Jönsson beklaget uttalelsen, og sjefredaktøren i DN har uttalt at han skal snakke med Jönsson om hendelsen.

Nå har programmet mottatt flere klager til riksrevisjonen for radio og tv.

Flere svenske kommentatorer og medieprofiler har også gått hardt ut i både  ExpressenSydsvenskans, DN og Aftonbladet.

De mener det er uproffesjonelt å kaste ut en gjest fordi de har en annen mening enn programlederen.

Åsa Lindeborg i Aftonbladet skriver:

«det å kaste noen ut av studioet sier mye om vår tid. Vi er så ivrige etter å markere rett og galt at vi ikke tør en rett diskusjon, orker ikke å høre på den som kommer med et offensivt perspektiv.»

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS