Frithjof Jacobsen blir politisk redaktør i Dagens Næringsliv

Den tidligere VG-kommentatoren er klar for Dagens Næringsliv.

Publisert

Tidligere VG-kommentator Frithjof Jacobsen (50) som tar over som politisk redaktør i Dagens Næringsliv, etter Kjetil Alstadheim.

– Jeg er stolt og glad over å ha fått denne jobben i en av Norges aller beste redaksjoner. Gjennom mange år har DN levert fenomenal journalistikk på en rekke områder, ikke minst på kommentar- og debattplass og politikk. Jeg kommer til et hus med fremragende kommentatorer og journalister som jeg gleder meg til å jobbe med og få som kolleger, sier påtroppende politisk redaktør i DN, Frithjof Jacobsen i en pressemelding.

Gikk på dagen i VG

Medier24 kunne for litt over et år siden avsløre at Jacobsen gikk på dagen i VG, etter at det ble klart at han hadde innledet et forhold til Arbeiderpartiets Jette Christensen. De to er nå samboere.

Da Jacobsen takket for seg i VG, skrev VG-redaktør Gard Steiro en kommentar som forklarte at «Frithjof Jacobsen har en relasjon som ikke er forenlig med rollen som kommentator i VG. Derfor valgte han å si opp sin stilling». 

I februar meldte Christensen at hun ikke ønsker gjenvalg til Stortinget, og avviste da overfor Bergens Tidende at relasjonen til Jacobsen har sammenheng med at hun ikke ønsker gjenvalg. Jacobsen har den siste tiden jobbet i produksjonsselskapet Monster.

Jacobsen sier til sin nye arbeidsgiver at han ikke tror relasjonen til Christensen vil påvirke hans arbeid i vesentlig grad. 

– Det er nok noen deler av politikken jeg må være mer varsom med å dekke, og det vil være saker der hun er direkte eller sterkt involvert, eller i saker hun kan bli det, sier Jacobsen. 

Alstadheim gikk til jobben som politisk redaktør i Aftenposten for noen måneder siden.

– Stolt

DN-redaktør Amund Djuve er glad for at Jacobsen har takket ja til jobben. 

Sjefredaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve.
Sjefredaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve.

– Jeg er veldig glad og stolt over at Frithjof Jacobsen blir vår nye politiske redaktør. Jacobsen er blant landets absolutt dyktigste politiske kommentatorer. Han er kunnskapsrik og kritisk, han er god til å analysere og forklare politikk og politiske prosesser, og han har en fantastisk penn. Sammen med resten av kommentaravdelingen og avisens svært dyktige politiske reportere vil han sørge for at DN opprettholder posisjonen som et av landets sterkeste miljøer for politisk journalistikk, sier sjefredaktør Amund Djuve i DN i pressemeldingen.

Jacobsen var kommentator i VG fra 2007 til 2019, og fra 2011 var han også avdelingsleder for avisens kommentaravdeling. Tidligere har han jobbet som vaktsjef, programleder og reporter i NRK og han var i perioden 1999- 2005 musiker på heltid som vokalist i Gluecifer, skriver DN i meldingen.

Han begynner i stillingen 4. mai.

Medier24 kommer tilbake med mer

Powered by Labrador CMS