Marcus Husby bytter ut Dagens Næringsliv-desken - som han her er avbildet på - med VG-desken.

Marcus Husby (37) forlater DN - blir ny Rampelys-sjef i VG

– Dette er ikke bare drømmejobben min, det er guttedrømmen min, sier han.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Marcus Husby (37) er ansatt som ny leder og nyhetssjef for Rampelys-avdelingen til VG, opplyser avishuset.

Husby kommer fra jobben som nyhetssjef i Dagens Næringsliv, og vender dermed tilbake til samme redaksjon som han forlot i 2015

– For å sitere Nicolai Tangen litt fritt: Dette er ikke bare drømmejobben min, det er guttedrømmen min, sier Husby.

– Jeg kommer til å savne gjengen i DN fryktelig mye. Men jeg gleder meg enormt til å ta kjendis- og kulturjournalistikken inn i et nytt tiår sammen med gjengen i Rampelys-redaksjonen og resten av VG. 2021 blir bra på alle mulige måter, sier han.

På VG-huset er også stemningen god etter rekrutteringen.

– VG skal være folkets førstevalg på nyheter, også på Rampelys. Det er sterk konkurranse om å være best på kjendis- og kulturnyheter for tiden. Derfor ruster vi nå opp Rampelys, sier fungerende leder for nyhetsavdelingen i VG, Andreas Nielsen.

– Marcus får en nøkkelrolle i dette arbeidet, for alle VGs plattformer. Vi er helt trygge på at vi har hentet inn den aller beste til å kunne gjøre det, sier han.

Husby overlater Rampelys-jobben fra avtroppende leder Atle Jørstad Wergeland, som det neste året skal lede Nisje-avdelingen til VG.

Han er glad for at det er nettopp Husby som overtar.

– Marcus var Norges beste kjendisjournalist da han forlot VG i 2015, og han har et sylskarpt journalistisk hode. Jeg er sikker på at han og avdelingen kommer til å gjøre mye bra i tiden som kommer, sier Jørstad Wergeland.

Powered by Labrador CMS