iTromsø ansetter nye journalister: Henter SKUP-vinner Rune Ytreberg fra Dagens Næringsliv

I tillegg henter de Jan Harald Tomassen, Jørn Myreng og Katharina Mortensen, skriver de i en pressemelding.

Publisert

Rune Ytreberg er tidligere SKUP-prisvinner og har jobbet i Dagens Næringsliv i en årrekke. Nå bytter han arbeidsgiver, og begynner i iTromsø, skriver de i en pressemelding.

– Det er utrolig spennende med slike signeringer, og det åpner for helt nye muligheter. Rune har levert fabelaktig bra hele karrieren, så vi er spente på hva han kan få til i iTromsø. Jeg spår at han blir en «gamechanger» for oss, sier sjefredaktør Stig Jakobsen i meldingen. 

Ytreberg vant SKUP-prisen i 2005, da han lagde dokumentaren «Rovfiskerne» for NRK Brennpunkt, sammen med Svein Bæren. 

I tillegg til Ytreberg, henter iTromsø Jan Harald Tomassen fra NRK Finnmark, som har bakgrunn fra Folkebladet, Fremover, NRK Troms og Nordlys. 

De ansetter også Jørn Myreng og Katharina Mortensen. Myreng har også tidligere jobbet i iTromsø, og var før dette i Nordlys. Katharina Mortensen kommer fra SOL.no, og var tidligere ansatt i Medier24.

– Vi er lettet og svært fornøyd med at vi har fått inn så solide erstatninger. Når noen slutter, er man alltid usikre på hvem som kommer inn, men her tror jeg vi har truffet særdeles bra», sier klubbleder i iTromsø, Christer Pedersen.

I tillegg opplyser de om at deskredaktør i avisa, Preben Olsen, tar over hovedansvaret for krimdekningen. 

iTromsø opplevde tidligere i vinter at en rekke journalister sa opp jobbene sine omtrent samtidig, noe Journalisten først kunne melde om. 

– Det er synd at det skjer samtidig, men det er ingen større dramatikk rundt dette. Vi må selvsagt ut og sikre oss de beste vi kan få tak i til å erstatte disse. Dette har vi lykkes med tidligere. Det finnes heldigvis mange dyktige journalister der ute, skrev redaktør Stig Jakobsen til Medier24 da. 

Blant annet gikk krimjournalist Silje Løvstad Thjømøe til Nordlys, Sanna Drogset Børstad gikk til Amedia-satsingen Nidaros, Rikke Lange til iFinnmark og Geir Barstein til en jobb som kommunikasjonsrådgiver. 

Powered by Labrador CMS