Tidligere politimann Finn Abrahamsen og DN-journalist Gøran Skaalmo.
Tidligere politimann Finn Abrahamsen og DN-journalist Gøran Skaalmo.

Dagbladet: DN-journalister hevder de ble utsatt for svertekampanje

Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen og journalist Per Asle Rustad skal ifølge Dagbladet ha vært leid inn av batteriselskapet Alevo.  Det avviser Abrahamsen.

Publisert

I 2017 ble selskapet slått konkurs. I forkant av konkursen skreiv Dagens Næringsliv flere kritiske artikler om selskapet, skriver Dagbladet.

DN-journalistene Gøran Skaalmo og Knut Gjernes sto bak sakene. Til Dagbladet forteller Skaalmo at de ble tipset om at Finn Abrahamsen var involvert i en svertekampanje mot dem i forkant av dokumentaren. 

– Målet var å diskreditere oss, og prøve å få stoppet den kommende artikkelen. Da vi fikk høre om dette, tok vi kontakt med Abrahamsen og konfronterte ham med dette. Etter det hørte vi ikke noe mer, sier Skaalmo til Dagbladet.

Til Dagbladet svarer Abrahamsen: 

– Det medfører riktighet at Skaalmo sammen med en kollega uhøfligst møtte på min private adresse og ønsket opplysning om et oppdrag, noe han ble kontant avvist i å få opplysninger om. Det øvrige han opplyser om, kan jeg kontant avvise, sier han til Dagbladet.

Tord Eide, tidligere juridisk direktør i Alevo bekrefter at Abrahamsen hadde oppdrag for Alevo, men avviser at han var leid inn for å drive en svertekampanje mot DN-journalistene.

Journalist Per Asle Rustad dekket Cappelen/Jensen-saken for Dagbladet. Gjermund Cappelen var medeier i Alevo. 

I ankesaken som pågår nå, kom dette arbeidsforholdet opp. 

- Jeg var veldig tydelig på at det oppdraget var avsluttet før jeg begynte på det andre, sa Rustad i retten, ifølge Dagbladet.

Les hele saken i Dagbladet. 

Powered by Labrador CMS