Journalist Jorun Sofie F. Aartun, organisasjonspsykologene Gitte og Thomas Nesset Midelfart og kommentator Eva Grinde skal l fronte DNs nye ledelsessatsing.
Journalist Jorun Sofie F. Aartun, organisasjonspsykologene Gitte og Thomas Nesset Midelfart og kommentator Eva Grinde skal l fronte DNs nye ledelsessatsing.

DN har ansatt psykologektepar til ny spalte. Skal bidra til at norske ledere tar gode valg

- Den nye ledelsessatsingen vår er et direkte resultat av at vi har lyttet til leserne, sier målgrupperedaktøren i Dagens Næringsliv.

Publisert

I Dagens Næringslivs nye ledelsessatsing skal psykologekteparet Gitte og Thomas Nesset Midelfart gi råd til DNs lesere, opplyses det om i en pressemelding.

– Drømmen for to fagnerder som oss, er jo å bidra til at enda flere norske ledere kan ta gode og veloverveide valg.  Det er rett og slett en unik mulighet til å spre forskning og empiri om ledelse og psykologi, sier Gitte Nesset Midelfart.

Ekteparet er spesialister i både klinisk psykologi og organisasjonspsykologi Til daglig er de en del av trioen i Bang & Midelfart.

– Det er ikke hver dag redaktører hyrer psykologer til leserne sine. Men den nye ledelsessatsingen vår er et direkte resultat av at vi har lyttet til leserne. De sier DN er et helt nødvendig verktøy for dem i jobben som ledere, men har også vært tydelige på at de ønsker seg mer ledelsesstoff og en raskere vei til oversikt over det gode stoffet vårt på området, sier Tinna Gudmundsdottir, målgrupperedaktør i Dagens Næringsliv.

Målgrupperedaktør Tinna Gudmundsdottir i Dagens Næringsliv.
Målgrupperedaktør Tinna Gudmundsdottir i Dagens Næringsliv.

Det opplyses om i meldingen at en fjerdedel av DNs lesere allerede er ledere på ulike nivåer, og at mange av leserne deres ønsker å bli ledere i fremtiden.

I den nye spalten skal organisasjonspsykologene reflektere rundt lesernes dilemmaer innenfor ledelse, relasjoner, endring og balansen mellom jobb- og hjemmeliv. Problemstillingene er det leserne selv som skal sende inn via e-post, skriver DN i meldingen.

I tillegg til psykologene, skal satsingen bestå av DN-kommentator Eva Grinde, jevnlige webinarer om ledelse i samarbeid med Harvard Business Review, seks faste ledelsesspaltister med bakgrunn fra akademia og arbeidslivet, et nytt nyhetsbrev om ledelse, og en generell styrking av journalistikken rundt arbeidsliv og karriere.

Powered by Labrador CMS