Dagen anmelder Visjon Norge-vakt etter at journalist hevder han ble truet

Visjon Norge under sommercampen mener på sin side at journalisten ikke overholdt smittevernet, melder TV 2.

Publisert

Det var tidligere i sommer at en journalist fra den kristne avisen Dagen hevder at han ble truet av en vakt mens han skulle dekke sommercampen til TV Visjon Norge. 

Det skriver TV 2.

Konflikten mellom journalisten og vakten skal ha startet da journalisten ønsket å rapportere inne i ett av festivalteltene, men ble nektet inngang. Vakten skal også ha truet med å knuse kameraet, hvis ikke journalisten slettet bildene som var blitt tatt.

– Det mest alvorlige ved hendelsen er at en journalist blir truet. Trusler mot journalister er et alvorlig problem og et angret på demokratiet. Det går en grense, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk til TV 2.

Astrid Laurendz, pressekontakt for Visjon Norge under sommercampen, mener på sin side at journalisten ikke overholdt smittevernet, og måtte derfor fjernes med makt.

– Vi gav tydelig beskjed til journalisten at det ikke ville være mulig å være til stede i teltene under arrangementet. Dette var grunnet smittevernsituasjonen. Vi hadde begrenset antall deltakere på de ulike arrangementene og der journalisten ønsket å komme inn var forbeholdt for ungdom under tyve år, sier Laurendz til TV 2. 

Powered by Labrador CMS