Her bryter Norge IDAG det 7. bud, mener Vebjørn Selbekk: - Har aldri sett klarere stofftyveri

Trykte hel sak som «faksimile». Dagen varsler regning.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg har ikke sett noe klarere tilfelle av stofftyveri. Og regner med dette ender med at det kommer en faktura fra journalistene som har skrevet saken, sier ansvarlig redaktør Vebjørn Selbekk i Dagen til Medier24.

Han snakker om det han mener er et stofftyveri fra den kristne ukesavisa Norge IDAG.

Tyveriet Selbekk mener har finnet sted, kan du se på hovedbildet øverst i denne saken.

Til høyre: En av forrige ukes utgaver av den kristne dagsavisa Dagen, med en sak som har skapt stor oppmerksomhet om en biskop som nektet å holde gudtjeneste med et Israel-flagg i bedehuset.

Til venstre: Forrige ukes utgave av ukesavisa Norge IDAG, hvor hele saken fra Dagen er klistret opp i original størrelse, overskrift og kopi av hele teksten.

Øverst til høyre er det klistret en liten, «vanlig» faksimile av forsiden, og en liten bildetekst med faksimile.

- Har aldri opplevd

Det er altså dette Dagen-redaktør Selbekk reagerer på. Han mener at selve forsiden er en helt akseptabel måte å bruke faksimile på, men synes resten av avissiden er ren kopi og framstår som en egen sak:

- Her har de jo trykket hele saken. Det var veldig spesielt å se. Jeg har aldri opplevd noe lignende, og kan ikke huske å ha sett det i en annen sammenheng heller; At man tar en hel avisside og sak og trykker i full oppløsning i en annen avis, sier Selbekk.

Nå antyder han at det kommer regning. Og Dagen vil neppe være beskjeden i den regninga.

- Det blir ingen rabatt, for å si det sånn. Norge IDAG må jo kompensere når de stjeler stoff som våre journalister har skrevet. Her blir det vel heller snakk om å gange prisen med to, når man gjør dette uten tillatelse, sier Selbekk.

Medier24 har vært i kontakt med Norge IDAG per telefon og e-post mandag morgen, men så langt ikke fått noen kommentar fra dem. Vi kommer tilbake med et eventuelt tilsvar når det kommer.    

Powered by Labrador CMS