FORNØYD: Sjefredaktør i Dagen Vebjørn Selbekk er fornøyd med at avisen kom å mål med frivillige sluttpakker.
FORNØYD: Sjefredaktør i Dagen Vebjørn Selbekk er fornøyd med at avisen kom å mål med frivillige sluttpakker.

Den kristne avisa Dagen i mål med sluttpakker. To ansatte gikk frivillig

En journalist og en mellomleder slutter i Dagen. – Jeg er veldig glad for at vi har kommet i mål med frivillige løsninger, sier ansvarlig redaktør Vebjørn Selbekk.

Publisert

Dette ble klart etter et allmøte i den kristne avisen tirsdag formiddag.

I desember i fjor varslet avisen at de må kutte kostnader for opp mot 3 millioner kroner de neste to årene på grunn av reduksjonen i pressestøtten.

I februar ble det klart at den kristne avisen ble nødt til å kutte stillinger, også blant journalistene.

– Jeg er veldig glad for at vi har kommet i mål med frivillige løsninger. Det er heldigvis mye bedre enn det vi ser rundt oss i bransjen med nedbemanninger og konflikter, sier Selbekk til KPK.

Journalist og mellomleder slutter

Avisen ga sine ansatte tilbud om sluttpakker og fikk inn to søknader om det. Den ene søknaden kom fra en journalist og den andre fra en mellomleder i avisen. Begge søknadene ble innvilget, opplyser Selbekk.

– For oss har det vært viktig å bevare det gode miljøet som vi har i Dagen, og vi er veldig glade for at vi har klart dette gjennom en sånn krevende prosess som dette er.

Han skryter også av klubben og de anatte i avisen for å ha vært veldig konstruktive i prosessen.

– Svært tung prosess

Silje Rognsvåg, som er klubbleder i Norsk Journalistlag (NJ) i Dagen sier til KPK at kuttprosessen til tider har vært svært tung for klubben.

– Vi er lettet over at den nå er over, og glad for at det ender med frivillige løsninger etter en åpen sluttpakkerunde. Dermed slipper vi å gå gjennom opprivende oppsigelser. Samtidig er det svært trist å miste gode kolleger. Det gjør noe med hele redaksjonen, sier Rognsvåg.

Selbekk sier de nå jobber med å finne løsninger på hvordan de ansattes arbeidshverdag skal bli minst mulig påvirket av nedbemanningen. Han ser også positiv på avisens økonomi fremover.

– Vi opplever en svært god utvikling på abonnement etter at vi innførte brukerbetaling på nett. Vi opplever en oppgang på vel 500 digitale abonnenter og opplever en stor interesse. Vi ser lyset i enden av tunnelen og det er gledelig med betalingsvilje for digitale abonnement, sier Selbekk. KPK

Powered by Labrador CMS