Mister pressestøtte: Medietilsynet mener den kristne ukeavisen Korsets seier ikke har nok bredde

Mister to tredjedeler av pressestøtten.

Publisert Sist oppdatert

Det er den kristne dagsavisen Dagen som melder at Korsets seier mister støtten.

«Avisen har ikke et tilstrekkelig bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder, heter det i uttalelsen fra Tilskuddsutvalget, som på vegne av Medietilsynet vurderer hvilke aviser som har krav på støtte», skriver Dagen i en sak på sine nettsider.

Totalt har avisen fått 1,4 millioner kroner i pressestøtte, men den blir redusert allerede i år, også redusert igjen neste år, skriver avisen.

– I løpet av en treårsperiode forsvinner all støtte så sant ikke regelverket endres eller avisen får gjennom en klage, forteller direktør Tor Erik Engebretsen i Medietilsynet, som har ansvaret for tilskudd, økonomi og marked til avisa.

Styreleder Frode Sigmund Ljones i Korset Seier Publikasjoner forteller til avisa at det er beklagelig, men at de ikke ønsker å nedbemanne som en følge av reduksjonen.

– Det er klart at dette påvirker oss økonomisk. Korset Seier har fått denne støtte en lang periode, og vi har ikke endret oss. Så dette er beklagelig, sier styrelederen til Dagen.

Powered by Labrador CMS