John Arne Markussen er tidligere sjefredaktør i Dagbladet. Her fra Dagbladets 150-årsfest.
John Arne Markussen er tidligere sjefredaktør i Dagbladet. Her fra Dagbladets 150-årsfest.

Tidligere redaktør John Arne Markussen blir leder av Dagbladets stiftelse

I tillegg har presseorganisasjonene oppnevnt advokat Jon Wessel-Aas og NOAS-leder An-Magrit Austenå til styret i stiftelsen.

Publisert

Dagbladets tidligere sjefredaktør, John Arne Markussen, overtar som styreleder i Dagbladets stiftelse etter Nils Øy, som har hatt vervet de siste fem årene. Det skriver stiftelsen i en pressemelding. 

Presseorganisasjonene Norsk Redaktørforening, Norsk Journalistlag og Norsk Presseforbund oppnevner tre styremedlemmer. De har - i tillegg til Markussen - også oppnevnt Jon Wessel-Aas og Ann-Magrit Austenå til styret.

Wessel-Aas er advokat, som jobber mye med medier og mediespørsmål. Austenå er tidligere NJ-leder og i dag leder av organisasjonen Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

Redaksjonsklubben i Dagbladet er representert ved Thomas B. Sæbø, mens Alexandra Beverfjord som ansvarlig redaktør har fast plass, skriver de videre.

Dagbladets stiftelse forvalter en stor sum penger, og skal i tillegg være en garantist for Dagbladets journalistiske uavhengighet. Den har blant annet vetorett ved redaktøransettelser.

I meldingen skriver stiftelsen: 

«De siste 6 – 8 årene har stiftelsen finansiert mye av den undersøkende og prisvinnende journalistikken til Dagbladet og bidratt økonomisk til digitaliseringen av Dagbladets arkiv. Stiftelsen er også økonomisk bidragsyter til Data-SKUP, vært med på opprettelsen av PENstiftelsens fond for ytringsfrihet og en del av koalisjonen som sto bak opprettelsen av nettstedet Faktisk.no». 

Powered by Labrador CMS