Dagbladet var nede i flere timer torsdag kveld. Nå er de oppe igjen.
Dagbladet var nede i flere timer torsdag kveld. Nå er de oppe igjen.

Dagbladet er oppe igjen: Aller anmelder mulig hacking

«Bakgrunnen var at innholdet i flere artikler som ble publisert torsdag ettermiddag, ble grovt endret», skriver Dagbladet selv.

Saken oppdateres

Dagbladet har hatt store problemer torsdag kveld. Først publiserte de en artikkel, under falsk navn, hvor statsminister Erna Solberg ble hengt ut som pedofil.

Rundt 17.50 torsdag kveld stengte de ned Dagbladet.no og tilhørende sider, som kjendis.no og seher.no, for å få kontroll på situasjonen. 

Rundt 21.15 er imidlertid Dagbladet.no oppe igjen, og de skriver selv at bakgrunnen for stengingen «var at innholdet i flere artikler som ble publisert torsdag ettermiddag, ble grovt endret», blant disse den tidligere omtalte saken hvor Erna Solberg «uttaler seg» om pedofili. 

Slik så saken ut hos Dagbladet.no
Slik så saken ut hos Dagbladet.no

– Dette er en alvorlig hendelse. Vi mener nå at vi har identifisert problemet og vi har ingen grunn til å tro at det er mer uønsket innhold på våre sider, sier konsernsjef i Aller, Dag Sørsdahl til Dagbladet og legger til:

– Vi mistenker et hacker-angrep. Vi fikk innhold på våre redaksjonelle plattformer som vi ikke har laget. Derfor valgte vi å stenge ned flere av sidene våre i noen få timer, sier Sørsdahl.

Han bekrefter samtidig at én IP-adresse ble overlevert politiet i Oslo torsdag kveld, og at konsernet anmelder saken. De iverksetter også flere sikkerhetstiltak, som konsernsjefen ikke ønsker å gå inn på overfor Dagbladet – av nettopp sikkerhetshensyn. 

Det er også sendt ut melding til alle ansatte i Aller om at alle nettstedene deres er oppe igjen, og hvor det står at ingenting tyder på at andre systemer enn publiseringssystemet Labrador er rammet av den mulige hackingen.

Videre skriver de: «Alle som ved forsøk på innlogging i Outlook eller Slack blir bedt om å sette på tofaktorautentisering må gjøre dette for å få tilgang til programmene». 

Som følge av det som har skjedd i Dagbladet har også lokalaviskonsernet Amedia satt inn preventive tiltak, og sperret egne journalister med for dårlig sikrede brukerkontoer ute av sine systemer.

Powered by Labrador CMS