Dagbladet Pluss klager på pressestøtte-avslaget

Fredag går klagefristen for Dagbladet Pluss ut. Kilder bekrefter til Medier24 at Dagbladet Pluss leverer klage på pressestøtte-avslaget. 

Publisert

Saken oppdateres

Fredag går Dagbladet Pluss sin frist for å klage på avslaget om pressestøtte ut. Fredag formiddag skriver Dagens Næringsliv at Dagbladet Pluss kommer til å levere en klage på avslaget. 

Kilder forteller det samme til Medier24 og at klagen vil bli sendt i løpet av fredagen.

Avslaget er blant annet knyttet til en innholdsanalyse fra Høgskulen i Volda, hvor de har sett på om Dagbladet Pluss oppfyller innholdskriteriene i ordningen.

– Med utgangspunkt i den innholdsanalysen er det vår vurdering at Dagbladet Pluss isolert sett ikke kan sies å ha et bredt tilbud av nyhets- og aktualitetsstoff, sa Medietilsynets direktør Mari Velsand under pressekonferansen hvor de redegjorde for avslaget og la til:

– For å få støtte må hovedformålet med publikasjonen være å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten, og publikasjonen må ha et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder. Etter grundige analyser og vurderinger er vi kommet fram til at Dagbladet Pluss som selvstendig medium ikke oppfyller vilkårene om formål og innhold.

Powered by Labrador CMS