Ola Magnussen Rydje blir ny kommentator i Dagbladet.
Ola Magnussen Rydje blir ny kommentator i Dagbladet.

Ola Magnussen Rydje skal erstatte Aksel Braanen Sterri i Dagbladet

«Hedmarks heldigste godhetstyrann har fått seg jobb i Norges beste kommentaravdeling», sier 29-åringen. – Vi fikk førstevalget, svarer politisk redaktør Geir Ramnefjell.

Publisert

Ola Magnussen Rydje er ny kommentator i Dagbladet. Han kommer fra stillingen som rådgiver i tankesmien Agenda.

Før det var han politisk rådgiver i NHO, hvordan jobbet med samfunnskontakt, analyse og kommunikasjon. 29-åringen har også jobbet som leder av Norsk Studentorganisasjon.

– Folk overveldes av informasjon, og det er kanskje viktigere enn noen gang å kunne se bak det bildet politikere og de med makt i samfunnet presenterer. At det er valgår i Norge gjør kanskje kommentarjournalistikken enda viktigere, opplyser Rydje til Medier24 og fortsetter:

 

Glad i å skrive

– Dagbladet er en av Norges beste og viktigste kommentaravdelinger, og det er klart det er et privilegium å få jobbe med slike folk og å få nå ut til så mange andre. Jeg gleder meg til å kunne snakke med mange forskjellige folk om de temaene jeg skal skrive om. Et bredt kildegrunnlag er det viktigste grunnlaget for god kommentarjournalistikk.

– Og så er jeg veldig glad i å skrive, så det gleder jeg meg selvfølgelig til.

2. mars ble det klart at kommentator Aksel Braanen Sterri i Dagbladet har fått nye utfordringer, og skal ta en doktorgrad hos Universitetet i Oslo.

 

Dagbladet fikk førstevalget sitt

Politisk redaktør Geir Ramnefjell i Dagbladet kommenterer ansettelsen slik:

– Ola er en talentfull ung mann med en bred og spennende bakgrunn. Han er tidligere leder for NSO, rådgiver i NHO og skrevet taler for blant annet Kristin Skogen-Lund og har nå vært en stund vært politisk rådgiver i Agenda, sier politisk redaktør Geir Ramnefjell i Dagbladet og fortsetter:

– Han har god oversikt over norsk politikk og detaljert innsikt i både strategiske sider ved politikken og sakene og faktaene. Han vil være et godt bidrag til vår lederavdeling.

Redaktøren opplyser at Rydje starter i jobben 1. april.

– Vi hadde bestemt oss for at vi ville erstatte Aksel når han forsvant og da var det bare å gå ut og lete etter talentfulle folk - og det har vi klart. Vi fikk fra ja fra den som var øverst på lista vår, avslutter Ramnefjell.

På Facebook skriver Rydje:

HEDMARKS HELDIGSTE godhetstyrann har fått seg jobb i Norges beste kommentaravdeling! Fra og med 1. april er jeg så...

Posted by Ola Magnussen Rydje on Friday, March 17, 2017

Powered by Labrador CMS