Sjefredaktør Mari Skurdal i Klassekampen.
Sjefredaktør Mari Skurdal i Klassekampen.

Klassekampen-redaktør frykter million­kutt med Dagbladet-konkurranse

Redaktør Mari Skurdal i Klassekampen frykter kutt på minst fem millioner kroner, etter Dagbladets bekreftelse om at det søker pressestøtte.

Publisert

– Basert på anslaget om at de kan få 20 millioner kroner, vil det bety at vi mister minst fem millioner kroner hvis potten holdes konstant, sier ansvarlig redaktør Mari Skurdal i Klassekampen til Dagens Næringsliv.

I fjor var Klassekampen avisen som fikk mest i støtte med 40,2 millioner kroner.

– Fem millioner kroner er en del stillinger hos oss, men vi har også andre steder der pengene går ut. Vi går ikke 60 millioner i overskudd sånn som i Dagbladet, sier KK-redaktøren.

Vårt Land fikk nest mest i pressestøtte i 2017 med 39 millioner kroner. Publisher Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen, som lå på tredjeplass med 35 millioner kroner, håper politikerne øker den totale potten.

– Jeg håper politikerne tar signalet og tilfører de friske pengene som skal til for å sikre norsk journalistikk og det norske språkområdet i en tid der amerikanske medier utfordrer våre nasjonale forretningsmodeller, skriver han i en tekstmelding til Dagens Næringsliv.

Morgenbladet har uttalt at avisen vurderer å søke pressestøtte for sine digitale utgaver, men har ikke tatt en endelig avgjørelse.

Powered by Labrador CMS