Redaksjonssjef Matias Ytterstad styrer dagens produksjon fra desken.

Dagbladet skal satse mer på sport: – Dødsgøy

Dagbladet oppbemanner avdelingen og satser på sport. Nå skal sportsjournalistene enda mer ut i feltet.

Publisert Sist oppdatert

Dagbladet har vært gjennom omorganisering og nedbemanning det siste halvåret. Men det er ikke alle avdelingene som blir mindre på Hasle.

Dagbladet skal nå satse enda mer på sport. I disse dager setter man sammen en ny avdeling, bestående av TV Sporten og den skrivende gjengen på sporten.

– Sporten har alltid vært et viktig bein å stå på for Dagbladet, Men fremover vil det bli et enda større område for oss, sier Matias Ytterstad til Medier24.

Han er ny redaksjonssjef for sporten, den samme avdeling hvor han begynte sin karriere for 11 år siden.

– Jeg har vært en runde på huset i andre avdelinger og prøvd meg, og nå har jeg kommet hjem til sporten igjen. Det å begynne der i en tid hvor det skal satses og prioriteres inn i en så spennende vinter, det synes jeg er dødsgøy.

Skal være mer ute i felt

Ytterstad håper at satsingen skal gjøre at de kan servere enda mer egen-journalistikk fra sportens verden til leserne.

–Vi har ambisjonene om å både være mer ute i miljøene og der det skjer. Det er den delen av sporten vi har lyst å styrke.

Han forteller at de har god kontroll på selve breaking-arbeidet.

– Der er vi allerede fryktelig gode. Så kan vi bli enda bedre på å komme oss ut der det skjer for å prate med både vanlige folk, og de store navnene.

Ytterstad er helt sikker på at journalistene vil sette enormt pris på å komme seg mer ut i feltet.

– Jeg tror det er ytterst få som velger yrke som sportsjournalist fordi man har lyst til å sitte inne i tredje etasje på Hasle, mens alt annet foregår i verden rundt dem, sier redaksjonslederen.

Når de nå slår sammen både TV Sporten og den skrivende gjengen, er hensikten å gjøre fagmiljøet enda større, forteller Ytterstad.

– Jo flere vi er på morgenmøtene, jo bedre, sier han.

Flere andre avdelinger blir færre

Dagbladet har vært gjennom en større omorganisering det siste året, samt en nedbemanning. 

Her har nyhetsredaktør Mads A. Andersen tidligere uttalt til Medier24 at de fleste avdelinger er færre nå enn tidligere.

Ytterstad forteller at Dagbladet aldri blir et bedre produkt av at de blir færre.

– Totalen blir at vi må prioritere noe hardere, bedre og skarpere. Men jeg tror Dagbladet er en organisasjon som er godt rustet til det. Det har vi alltid måtte gjøre.

For sportens del blir de derimot to flere.

– Vi er så heldige å bli to flere i denne omgangen. Det er et ansvar som blir liggende hos oss. Da må vi opp i ringen og levere det som vi har satt oss som mål.

Gjennom omorganiseringen, har noen ansatte blitt flyttet til andre avdelinger. Ytterstad tenker at det kan være en styrke for dem.

– Sportsjournalister er en veldig homogen masse i utgangspunkt. At vi nå får folk inn fra andre avdelinger og miljøer her på huset, som tar med seg en helt essensiell kompetanse – i vårt tilfelle primært økonomi, rigger oss bedre for å dekke de enorme summene både i og rundt idretten.

– Det er et felt hvor vi absolutt ser at potensialet er kjempestort.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS