Omdiskutert Dagbladet-video og ny Josimar-klage - disse sakene skal behandles i PFU denne uka

Tre klager mot Dagbladet og Elin Floberghagens mye omtalte klage på fotballmagasinet Josimar står på agendaen.

Publisert

Førstkommende onsdag møtes Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å behandle klagesakene for november.

Blant mediehusene som har fått klager mot seg er Aftenposten, Klassekampen, Josimar, Kapital og hele tre klager mot Dagbladet.

Se hele sakslisten nederst i saken!

Dagbladet er blant annet klaget inn for den mye omtalte Grünerløkka-reportasjen like før påske.  

Avishuset ble beskyldt for å vise frem et manipulert bilde av virkeligheten, da de viste frem en tilsynelatende tettpakket gate i Oslo-bydelen - midt i koronapandemien. 

Sjef for Dagbladet TV, Mads A. Andersen, tok avstand fra påstandene om bildemanipulering og understreket at dette er ordinær journalistisk praksis. 

PFU har mottatt en rekke klager på reportasjen, men har valgt å behandle tre klager som blant annet anfører brudd på Vær Varsom plakatens punkter 4.11 og 4.12.

Dagbladet er også klaget inn av en privatperson for identifisering i en nyhetssak om bruk av litauisk arbeidskraft i Alta, samt en klage fra Landsforeningen for barnevernsbarn for omtale av barn i forbindelse med nyhetssaker om behandling av norske barnevernssaker i Strasbourg.

Josimar skal også inn for PFU igjen. Denne gangen er det generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagens klage på fotballmagasinet.

Floberghagen brukte i sommer sin initiativrett - for første gang - og klaget Josimar inn for brudd for kildevernet i den mye omtalte saken med Norges Fotballforbund og generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Powered by Labrador CMS