Dagbladet lanserer ny debattportal for «lokale meninger»

Vil bort fra rikspolitikken ved lokalvalget.

Publisert Sist oppdatert

- Sterke meninger har alltid vært en del av sjelen til Dagbladet. Samtidig er en av de viktigste oppgavene våre å ta tak i saker som betyr mye for folk og sette dem på dagsorden. Vanlige folks kritiske stemmer er avgjørende for at vi skal lykkes i dette arbeidet, sier John Arne Markussen, ansvarlig redaktør i Dagbladet, i en pressemelding fra avisa.

Ifølge meldingen slår avisa nå «et slag for å engasjere vanlige folk», og lanserer «Lokale Meninger» som første del av et nytt og «redaksjonelt drevet posisjoneringskonsept».

- En av de viktigste årsakene til at Dagbladet satser på Lokale Meninger er at det ikke finnes en sentral arena for lokal debatt, og at det er vanskelig for folk å vite noe om politikken som føres ute i distrikten, heter det i meldingen.

- Vi ser på dette som et demokratisk problem, og det ønsker vi å gjøre noe med. Vi ønsker debatt om alt fra ulv til skolepolitikk, og de gode sakene kommer vi til å profilere i Dagbladets andre kanaler, sier Martine Aurdal, debattansvarlig og kommentator i Dagbladet.

Dagbladet mener også riksmediene bør bli flinkere til å tone ned rikspolitikere under en kommunevalgkamp.

– Selv om det er et lokalvalg er det altfor ofte rikspolitikere som uttaler seg om saker av nasjonal interesse. Dermed blir medienes dekning til forveksling lik et stortingsvalg. I år ønsker Dagbladet å gi de viktige lokale sakene nasjonal oppmerksomhet, og vi er sikre på at det vil bidra til å løfte frem viktige perspektiver i valgkampen enten meningene kommer fra vanlige folk, lokalpolitikere, organisasjoner eller næringslivet, sier Markussen i meldingen.

Powered by Labrador CMS