Sjefredaktør i Dagbladet, John Arne Markussen (t.h.), politisk redaktør Geir Ramnefjell og Anders Holth Johansen - her i forbindelse med de nye debattsidene.
Sjefredaktør i Dagbladet, John Arne Markussen (t.h.), politisk redaktør Geir Ramnefjell og Anders Holth Johansen - her i forbindelse med de nye debattsidene.

Dagbladet betaler eksterne spaltister per klikk: - Kan fordreie og tilspisse det offentlige ordskiftet, advarer NJ

- Synd hvis den som roper høyest og bruker de sterkeste ordene er de eneste som blir hørt, sier NJ-leder Hege Iren Frantzen.

Publisert

Dagbladet betaler spaltister etter hvor mange sidevisninger de får. Det kan fordreie og tilspisse det offentlige ordskiftet, advarer Norsk Journalistlag (NJ).

Andre reagerer også: 

– At rosabloggere er sponset og får betalt for antall klikk, er godt kjent. Men at en avis som Dagbladet tilbyr slike rammevilkår for sine spaltister, lover ikke bra for den uavhengige kommentarjournalistikken, sier samfunnsdebattant Shabana Rehman Gaarder til Klassekampen.

Hun får støtte av NJ-leder Hege Iren Frantzen.

– Det er synd hvis det skal bli sånn at den som roper høyest og bruker de sterkeste ordene er de eneste som blir hørt, sier hun.

Dagbladet sier på sin side at det ikke er noen grunn til bekymring for at avisens spaltister inntar mer ekstreme meninger for å få bedre betalt.

Ansvarlig for Dagbladets satsing på spaltister, Anders Holth Johansen, sier avisen fortsatt stiller krav til seriøsitet og ansvarlighet.

– Våre spaltister leverer ofte lange, seriøse tekster som oppnår lengre lesetid enn gjennomsnittet for våre nettartikler, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS