13.200 kroner til Dagblad-journalistene

Akseptabelt og bedre enn i fjor, konkluderer klubbleder.

Publisert Sist oppdatert

Våren er tid for lokale lønnsforhandlinger. For journalistene i MBL-området endte det sentrale mellomoppgjøret med et relativt begrenset tillegg på 3.500 kroner.

Det betyr at det kan bli harde forhandlinger i bedriftene for å få det man mener er en god nok lønnsutvikling. Og nå er Dagbladets forhandlinger over, med et resultat på totalt 13.200 kroner. 

- De lokale forhandlingene for journalistene i AS Dagbladet og DB Medialab endte med et flatt generelt tillegg på kr 13 200, inkludert sentralt tillegg. Rammen er i overkant av 2,3 prosent, opplyser klubbleder Harald Klungtveit til Medier24.

Han beskriver resultatet som akseptabelt, samtidig som de mener det kunne vært større:

- Det er bedre enn i fjor med god margin. Sett i lys av makroøkonomien og det lave tillegget som ble gitt sentralt NJ/MBL, er dette noe forhandlingsutvalget kunne stå for i et år med mellomoppgjør, selv om vi mener bedriftene våre burde ha rom for mer, sier Klungtveit. 

Han og medlemmene har nå begynt å tenke på neste år:

- Vi er allerede i gang med forberedelser knyttet til neste års forhandlinger, og ser en positiv utvikling i bedriftene som vi tror vil forsterkes, sier klubblederen. 

Powered by Labrador CMS