Dagblad-journalist Linn Kongsli Hillestad skriver bok om flukten fra Syria. Vil fortelle historien bak tallene

Flere journalister på Gyldendals høstliste: Gunnar Ringheim skriver om Frp, mens to Aftenposten-journalister står bak uautorisert biografi om Stein Erik Hagen.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB-Trine Andersen): Syria-krigen er tema for en av de sentrale bøkene på Gyldendals høstliste.

Leserne får også bli med en tur inn i Frps kontorer, og kan lære supporterstrikk fra Tora Berger.

Flyktningkrisen er altså tema for flere bøker i høst. Gyldendals bidrag er ført i pennen av Dagbladet-journalist Linn Kongsli Hillestad. I «Flukten fra Syria» forteller hun historien til tre unge syriske flyktninger bosatt i Trondheim.

– Jeg ønsker å fortelle en dypere historie om menneskene bak tallene og de politiske debattene, sa Hillestad da Gyldendal presenterte sin høstliste torsdag.

I boka, som kommer i oktober, følger hun de tre ungdommene fra de er små, gjennom borgerkrigen, den farefulle ferden til Europa og i møte med Norge.

– En av de sterkeste og mest aktuelle titlene denne høsten, slo redaksjonssjef Jan Swensson i Gyldendal fast under høstpresentasjonen.

Første om Hagen

I alt står det 23 titler på forlagets sakprosaliste. Gunnar Ringheim, også han Dagbladet-journalist, forteller Fremskrittspartiets fargerike historie i «Frp – rett fra levra», som kommer i september.

– Ringheim har snakket med 80 sentrale politikere og rådgivere som forteller åpent fra innsiden av partiet, sier Swensson.

[caption id="attachment_41391" align="alignnone" width="350"]

Frank Lynum. Frank Lynum.[/caption]

For første gang utkommer det en biografi om forretningsmannen Stein Erik Hagen.

«Steinrik» er tittelen på den uautoriserte biografien, som er skrevet av Aftenposten-journalistene Steinar Dyrnes og Frank Lynum.

Det kommer også en biografi om en av verdens mest omtalte menn i øyeblikket – presidentkandidat Donald Trump. Tittelen på den amerikanske journalisten Michael d'Antonios bok er kort og godt «Sannheten om Trump».

På sakprosalista står også bøker om sykdom, laks, toppturer, fugler og strikking. Skiskytterdronning Tora Berger debuterer som forfatter med «Strikk med Tora», der hun blant annet deler oppskrifter på supporterplagg til hele familien.

To ganger Horst

På den skjønnlitterære høstlista er det nye bøker av blant andre Tomas Espedal, Helene Uri, Kyrre Andreassen og Nikolaj Frobenius.

Høstenes eneste skjønnlitterære debutant er Johan Jensen med boka «Kråken» der temaet er en fiktiv massakre på Skrinnøya i Troms under krigen. Boka kom ut tidligere denne måneden.

To av våre mest populære krimforfattere står også på høstlista. Gunnar Staalesen har allerede kommet med «Storesøster», en ny bok om Varg Veum. Jørn Lier Horst kommer i november med en ny bok i serien om politimannen William Wisting. I «Når det mørkner» tar Horst leserne med tilbake til Wistings første sak i Stavern i 1983.

Produktive Horst er også representert på den fyldige lista over barne- og ungdomsbøker. I september kommer «Operasjon spøkelse», en ny bok i serien om Detektivbyrå 2. Ifølge forlaget kommer bøkene om detektivbyrået til å passere et opplag på over 400.000 denne høsten.

Powered by Labrador CMS