Vegard F. Venli begynner i NRK.
Vegard F. Venli begynner i NRK.

Vegard Venli forlater Dagbladet: Blir ny journalist på innenriksavdelingen i NRK Nyheter

Gravejournalisten forlater Dagbladet til fordel for NRK. - Han er en meget dyktig reporter, sier konstituert nyhetsdirektør Marius Tetlie i NRK.

Publisert

Den prisbelønte journalisten Vegard Venli forlater Dagbladet etter 1,5 år. Det opplyser konstituert nyhetsdirektør Marius Tetlie i NRK til Medier24.

- Etter en grundig prosess med veldig mange gode kandidater landet vi på Vegard Venli, fordi han er en svært dyktig reporter med dokumentert gjennomslagskraft som gravejournalist - og som har stor kompetanse på datastøttet journalistikk. Dette var den kompetansen vi var ute etter til denne stillingen.

Vegard Venli har SKUP-diplom for søppelkrisa-saken i Oslo, vant Den store journalistprisen for å ha åpnet aksjonærregisteret og har vunnet en rekke andre mediepriser de senere årene.

- Det har vært en helt fantastisk reise i Dagbladet. Jeg har vokst helt enormt av å bare være tilstede i avisas lokaler og har fått gleden av å dra i land mitt første SKUP-diplom, sier han offensivt.

- Jeg skulle veldig gjerne vært i Dagbladet i noen år til, men jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Nå venter nye muligheter og oppgaver i NRK, sier han til Medier24.

Tetlie beskriver Venli som en genuin lagspiller med svært mye kunnskap om offentlighet.

- Vi er veldig glade for å få ham til NRK Nyheter, for vi tror det vil føre til god journalistikk som setter spor i samfunnet.

Powered by Labrador CMS