Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen forsvarer publiseringen.
Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen forsvarer publiseringen.

- Skammelig tegneserie, mener Israels ambassadør etter Dagbladets satiriske Fagprat-stripe om omskjæring

Tegneren Flu Hartberg kommenterte debatten, og fikk skarpe reaksjoner. Redaktør John Arne Markussen forsvarer publiseringen.

Publisert

To menn demonstrerer for omskjæring. En tredje mann sier at han skjønner hvordan de har det, fordi han også «får beskjeder fra usynlige menn i himmern om å tukle med tissene til småbarn»

Denne tegneseriestripen trykket Dagbladet tirsdag. Faksimile
Denne tegneseriestripen trykket Dagbladet tirsdag. Faksimile

Slik forløp tirsdagens «Fagprat», en tegneserie fra Flu Hartberg som trykkes fast i blant annet Dagbladet. 

Og overfor samme avis skaper stripen nå reaksjoner: 

Israels ambassadør Raphael Schutz kaller den både «skammelig» og«rein uvitenhet». Tegningen er også omtalt i den israelske avisa Haaretz, hvor en rabbiner oppfordrer «norske myndigheter til å ta grep» mot Dagbladet. 

Sjefredaktør John Arne Markussen forsvarer publiseringen. Han understreker samtidig at Dagbladet er mot et forbud, og at tegningen i så måte ikke representerer avisas syn på lederplass: 

- Når det gjelder karikaturer skal det være skyhøyt under taket. De få gangene vi har stanset tegninger, har det nettopp hatt sin begrunnelse i at budskapet kunne tolkes som antisemittisk eller rasistisk, sier Markussen.

- Vi lever i en tid der den religionskritiske satire ikke akkurat har de beste vilkår, selv om verdens politiske ledere etter Charlie Hebdo gikk arm i arm for ytringsfrihet. Vi redaktører må ikke bare snakke oss varme om ytringsfriheten, vi må også verne den.

Powered by Labrador CMS