Sjefredaktør Kristin Monstad i Drammens Tidende - med påtroppende nyhetsredaktør Espen Sandli.
Sjefredaktør Kristin Monstad i Drammens Tidende - med påtroppende nyhetsredaktør Espen Sandli.

Espen Sandli forlater Dagbladet og kommer hjem igjen - blir nyhetsredaktør i Drammens Tidende

- Vi er stolte over å få han tilbake til DT, etter 11 år i VG og Dagbladet, sier sjefredaktør Kristin Monstad.

Publisert

Espen Sandli

Espen Sandli blir nyhetsredaktør i Drammens Tidende. Vi snakker med han og sjefredaktør Kristin Monstad:

Publisert av Medier24 4. april 2018

Drammens Tidende lyste nylig ut stilling som nyhetsredaktør, etter Alf Petter Øverli. Og nå har sjefredaktør Kristin Monstad funnet sin nye nestkommanderende: 

Espen Sandli (45) gir seg som leder for Dagbladet Magasinet for å lede DT-redaksjonen. Drammenseren kommer dermed «hjem igjen», 11 år etter at han sluttet i mediehuset som journalist. Siden har Sandli jobbet først i VG, og så mange år i Dagbladet. 

- Espen Sandli er SKUP-vinner, digital spydspiss, en sterk lagbygger og en veldig jovial fyr med hjerte som fortsatt banker hardt for lokaljournalistikk og Drammen. Vi er stolte av å få Espen tilbake til DT. Dette er en ansettelse som markerer våre ambisjoner for journalistisk kvalitet, sier Monstad. 

- I fjor ansatte vi en korrupsjonsjeger som graveredaktør. Nå ansetter vi en «spionjeger» som nyhetsredaktør, sier Monstad. 

Sandli var en av journalisten bak «Kodenavn: Igor», gravesaken hvor Dagbladet avslørte og identifiserte en tidligere spion, som Medier24 omtalte i påsken.

- I DT er det lokale forhold som gjelder, men spionsaken sier mye om Espens kapasitet som undersøkende journalist og historieforteller, sier Monstad.

Sandli har som journalist, reportasjeleder og redaksjonsleder vært involvert i flere SKUP-priser, som da han sammen med kolleger vant hovedprisen for «Null CTRL» i 2014. Dagblad-profilen har også jobbet med avsløringene rundt SOS Rasisme.  

Nå venter altså lokaljournalistikk. Og da 45-åringen søkte på jobben, begynte han ifølge DT søknaden slik: 

Espen Sandli, snart nyhetsredaktør i Drammens Tidende.
Espen Sandli, snart nyhetsredaktør i Drammens Tidende.

- Det er med stor interesse og motivasjon jeg søker jobben som nyhetsredaktør i Drammens Tidende, en unik og sjelden mulighet til å lage landets beste lokalavis, i landets aller fineste by.

Sandli gjorde det også klart at han «bor i Lier, er født i Drammen, oppvokst i Drammen, elsker Drammen - og kan ikke tenke meg noe bedre sted å leve enn det».

Powered by Labrador CMS