Forsker tviler på at Dagbladet vil få ja på pressestøtte-søknad

– I mine øyne ser det mistenkelig ut som om dette er en kreativ tilpasning som det kanskje ikke bør gis uttelling for, sier medieforsker Jens Barland til Klassekampen.

Publisert

Rett før påske ble det klart: Dagbladet og Dagbladet Pluss søker om pressestøtte, eller produksjonstilskudd som det kalles, for neste år. 

Dagbladet Pluss er skilt ut som eget datterselskap, og ifølge pressestøttesøknaden, som blant annet Klassekampen har fått innsyn i, skal det kjøpes en rekke tjenester fra Dagbladet og Aller-konsernet. 

Medieforsker Jens Barland mener det ser ut som at dette kan være en konstruert modell, for å rigge avisa til å motta pressestøtte. 

– Å skille ut Dagbladet Pluss som et datterselskap under samme merkevarenavn som papiravisa framstår som en spesifikk konstruksjon. I mine øyne ser det mistenkelig ut som om dette er en kreativ tilpasning som det kanskje ikke bør gis uttelling for, sier medieforsker ved NTNU, Jens Barland, til Klassekampen.

Jens Barland, NTNU. Foto: Gard Michalsen
Jens Barland, NTNU. Foto: Gard Michalsen

Også medieforsker Helge Østbye mener søknaden reiser en rekke prinsipielle spørsmål, som må avklares før eventuell støtte kan innvilges. 

– Søknaden reiser flere prinsippspørsmål som Medietilsynet vil måtte bruke en del tid på å avklare. Dette gjelder blant annet hvordan virksomheten i Dagbladet Pluss forholder seg til de andre delene av Dagbladet, som papiravisa og den åpne og gratis tilgjengelige nettavisa, sier Østbye til Klassekampen. 

Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord ønsket ikke å kommentere saken overfor Klassekampen.

Powered by Labrador CMS