Dagbladet-sak danket ut CNN - vant internasjonal pris

– At den skulle høste ei hel peishylle full av priser og internasjonal anerkjennelse er helt vilt, sier journalist Trude Lorentzen.

Publisert

Dagbladet Pluss-artikkelen «Reisen inn i demensen» vant prisen for «Best Writing, Editorial», samt publikumsprisen, i den europeiske Lovie Awards.

Dagbladet danket blant annet ut CNN i konkurransen om prisen, opplyser mediehuset.

Saken handler om norske Jannicke Granrud «som rammes av demens midt i livet», med Trude Lorentzen som journalist og Siv Seglem som fotograf.

Lorentzen selv er en glad, men ydmyk vinner.

– Fra første stund kjente jeg på meg at fortellingen om Jannicke skulle bli noe stort og spesielt. Men at den skulle nå så bredt ut, og høste ei hel peishylle full av priser og internasjonal anerkjennelse er helt vilt, sier Lorentzen i en pressemelding.

Totalt var det 1000 nominerte fra mer enn 30 land. Rundt 55 000 stemmer ble avlagt til publikumsprisen som Dagbladet vant.

Saken vant tidligere i år også førsteprisen i European Digital Media Award, bronseplass i Society og News Design Scandinavian og en såkalt «honoree» -pris under Webby Awards, opplyser Dagbladet.

– Vi er utrolig stolte over slagkraften og rekkevidden som denne unike historien har fått, sier redaktør for Dagbladet Pluss, Hilde Schjerve.

Powered by Labrador CMS