På Høydens forside tirsdag morgen.
På Høydens forside tirsdag morgen.

Universitetet i Bergen vil legge ned «På Høyden» for å gjøre avisen til en del av Khrono

- Vi ønsker å ta større ansvar nasjonalt, sier rektor Dag Rune Olsen.

Publisert

På Høyden melder selv tirsdag om planene ved Universitetet i Bergen, hvor ledelsen nå er i forhandlinger om å bli medeier i nettavisen Khrono - som i dag er en del av OsloMet, inntil nylig kjent som Høyskolen i Oslo og Akershus. 

– Vi ønsker ønsker å ta større ansvar nasjonalt. Vi er også interessert i å ta vare på studentperspektivet i større grad, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen til På Høyden. 

Khrono har de seneste åra etablert seg som en tydelig stemme og nisjeavis for høyere utdanning, med utgangspunkt i HiOA. Men i fjor gikk nettavisen ut til flere høgskoler og universiteter, med ønske om å etablere en riksdekkende nisjeavis for sektoren. 

Redaktør Tove Lie i Khrono vil bli en nasjonal nisjeavis. Bergen kan være første steg på veien.
Redaktør Tove Lie i Khrono vil bli en nasjonal nisjeavis. Bergen kan være første steg på veien.

Ifølge På Høyden er det idag kun Universitetet i Bergen som er i reelle forhandlinger, mens flere skal sitte på gjerdet. 

Hvordan en sammenslått nettavis vil se ut, er foreløpig uklart - men det skal være en klar forutsetning med en lokal redaksjon i Bergen. Mer vil venetlig bli klart i løpet av de neste ukene: 31. mai skal styret ved Universitetet i Bergen ta stilling til et formelt forslag om nedleggelse av På Høyden.

  • LES MER hos På Høyden
  • PS! Universitetsavisa ved UiB var nylig i bråk internt, da både rektor og styreleder ble kalt inn til rektor for å «forklare seg» etter et oppslag - til sterk kritikk fra Norsk Redaktørforening. Også denne saken får du mer om i På Høyden!
Powered by Labrador CMS