Disse tre reiser til Sydney: Edvard Stenersen, Dag P. Kjørholt  og Jonas Berge.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Disse tre reiser til Sydney: Edvard Stenersen, Dag P. Kjørholt og Jonas Berge.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Edvard (24), Dag (63) og Jonas (22) er NTBs nye Sydney-team

Dag Kjørholt (63), Jonas Berge (22) og Edvard Stenersen (24) reiser «down under» for å bemanne NTB om natta. – Solid erfaring og masse ny energi, er lovordene fra nyhetsredaktør Sarah Sørheim.

Publisert

NTB sender denne våren et rykende ferskt team nedover til Australia og Sydney. Temaet består av Dag Kjørholt (63) – som tar fatt på sin tredje periode – Jonas Berge (22) og Edvard Stenersen (24).

Kjørholt er NTB-veteran og ser fram til nok en periode «down under»: 

– Alle god ting er tre. Etter to tidligere turer for NTB til Sydney-kontoret fristet det med en tredje reise til dette spennende landet. Bare en ting å si: No worries, mate, sier han i en melding. 

 

– En stor opplevelse

Berge har erfaring fra blant annet Lyngdals Avis – og som nyhets- og sportsvikar i NTB. I tillegg tar han en master i rettsvitenskap på UiO. 

– Det blir en stor opplevelse for en 22-åring fra vesle Lyngdal å leve og bo i en storby som Sydney. En mulighet som denne må man rett og slett bare gripe, sier Berge. 

Stenersen har tidligere jobbet i Østlendingen og jobber nå med innenriks og utenriks i NTB. Han har bachelor i journalistikk fra høyskolen Kristiania. 

– Det er en strålende mulighet til å utvikle meg som journalist og også ha et veldig kult år. Jeg gleder meg som bare det, sier han i meldingen. 

Bjørn Ivar Voll har vært på plass i NTBs nattredaksjon i Sydney siden i høst – og skal være fjerdemann på laget. 

 

– Masse ny energi

NTBs nyhetsredaktør Sarah Sørheim er meget fornøyd med laget som skal bemanne kontoret. 

– Jeg er veldig glad for at vi med denne gjengen får en kombinasjon av solid erfaring og masse ny energi på Sydney-kontoret. I et nyhetsbilde som aldri sover, er det avgjørende at vi som byrå leverer en solid nattjeneste, sier Sørheim og legger til: 

– De færreste norske redaksjoner har mulighet til å være fullt bemannet natten igjennom. Vår ambisjon er å være en fullverdig leverandør av både nyheter og varslinger døgnet rundt. Med vårt våkne team på plass i Sydney kan derfor norske redaktører legge seg om natten i trygg forvissning om at vi er der og overvåker nyhetsbildet for dem, sier Sørheim.

Powered by Labrador CMS