Dag Idar Tryggestad i NJ og Pernille A. Børset i MBL
Dag Idar Tryggestad i NJ og Pernille A. Børset i MBL

Nå er lønnsforhandlingene i gang

Tarifforhandlingene mellom Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening starter i dag.

Publisert Sist oppdatert

I år er det satt av to dager til tariffoppgjøret mellom partene, torsdag 4. til fredag 5. mai. MBLs forhandlingsleder er Pernille A. Børset og NJs forhandlingsleder er Dag Idar Tryggestad.

-Vi har satt av godt med tid til forhandlingene med tanke på å komme frem til en løsning. For oss er det sentralt å finne en løsning som balanserer journalistenes behov for kjøpekraft med bedriftenes lønnsevne og konkurranseevne på en god måte, sier MBLs forhandlingsleder Pernille A. Børset.

Hun legger til at de er opptatt av at det skal være rom for reelle lokale forhandlinger.

– Med grunnlag i bedriftens situasjon og de fire kriterier, altså at bedriftens økonomi, produktivitet, fremtidsutsikter og konkurranseevne er ivaretatt ved siden av et godt sentralt oppgjør, sier Børset.

– Vårt mål med forhandlingene er å ivareta kjøpekraften til våre medlemmer. Så er det særlig viktig å ivareta interessene til dem som tjener minst, og som merker de økte kostnadene mest på kroppen, sier NJs forhandlingsleder, Dag Idar Tryggestad.

Han trekker paralleller til oppgjørene som allerede er gjennomført denne våren.

– Vi presenterer i år en pakke med krav som henger sammen, og som i profil ikke skiller seg veldig fra det som er kjent fra oppgjørene som alt er i mål.

Tryggestad går inn i oppgjøret med mål om enighet mellom partene.

– Vi har etter hvert lang tradisjon for komme frem til enighet med MBL i frivillige forhandlinger. Det er selvsagt målet også i årets oppgjør, sier Tryggestad.

Årets oppgjør er et mellomoppgjør og det forhandles bare om lønn. De tariffavtaler som er gjenstand for forhandlingene er følgende: Journalistavtalen for aviser, for ukepresse, for etermedier og for digitale medier.

Powered by Labrador CMS