Fagbladet Journalisten sitt styre lyser ut redaktør-jobben. Fra venstre: Arkivfoto av styreleder Katrine Strøm i Journalisten, klubbleder Henrikke Helland i TV 2 og tillitsvalgt Britt Ellen Negård i NJ fra landsmøtet i 2015.

Etter to måneders søknadsfrist for redaktørjobben i Journalisten, har NJ nå forlenget den med tre og en halv uke

- Det har gitt oss flere søkere, og vi setter sluttstrek om en drøy uke, sier styreleder Katrine Strøm.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Etter at Helge Øgrim gikk av som redaktør i Journalisten i fjor sommer, ble Martin Huseby Jensen konstituert fram til høsten 2017.

I slutten av mai ble den faste stillingen som redaktør lyst ut med frist 31. juli, men den ble forlenget, opplyser styreleder Katrine Strøm til Medier24:

- Vi besluttet før den opprinnelige fristens utløp å forlenge den, for å sikre tilfredsstillende antall søkere etter en litt stille ferieperiode. Det har gitt oss flere søkere, og vi setter sluttstrek om en uke, fredag 25. august.

På tampen av sommeren har NJ også engasjert Hodejegerne for å bistå med kandidatjakt og rekruttering.

 

Vil sette opp en søkerliste

Journalisten er formelt en avdeling i Norsk Journalistlag, men har altså et eget bladstyre.

Med Strøm som styreleder og NJs nestleder Dag Idar Tryggestad som nestleder også i Journalisten-styret.

NJ - som i alle andre sammenhenger framhever behovet for åpenhet - opplyser videre til Medier24 at man har intensjon om å sette opp og offentliggjøre en søkerliste.

Dette er dog ikke opplyst om i utlysningen. Og styrelederen antyder at det fortsatt vil være en mulighet for å søke jobb i fagbladet som hemmelig søker:

- Når vi har komplett liste, må vi vurdere eventuelle ønsker om anonymitet før vi kan offentliggjøre. Det er viktig for oss å vite om relevante søkere, sier Strøm.

 

Huseby Jensen bekrefter søknad

Konstituert redaktør Martin Huseby Jensen i Journalisten.

Martin Huseby Jensen - som har jobbet i fagbladet siden 2008 og nå har vært redaktør i et drøyt år - uttalte i vår at han ville søke.

Og det bekrefter han fortsatt åpent overfor Medier24:

- Ja, jeg er søker til stillingen. Etter snart 15 måneder i stillingen har jeg gjort meg en del tanker om Journalistens fremtid og har satt i gang ting jeg har lyst til å fullføre.

- Samtidig har vi lagt bak oss et godt økonomisk halvår som gjør tanken om å få fortsette ekstra morsom. Dessuten liker jeg at stillingen også omfatter mye journalistisk arbeid, sier Huseby Jensen.

Powered by Labrador CMS