Espen Leirset, Reidun Kjelling Nybø, Per Brikt Olsen, Randi Øgrey, Elin Floberghagen, Dag Idar Tryggestad, Pål Lomeland og Tomas Bruvik

Presseorganisasjonene i åpent brev til Netanyahu: – Dypt skuffet

En samlet norsk presse ber Israel slippe utenlandske medier inn på Gaza. 

Publisert Sist oppdatert

Norske presseorganisasjoner sendte tirsdag et åpent brev til Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

I brevet ber de Israel opprettholde sine pressefrihets-forpliktelser ved å gi utenlandske medier umiddelbar, uavhengig tilgang til Gaza.

«Vi er dypt skuffet over at Israel, ett år inn i en ødeleggende krig, fortsatt nekter uavhengig adgang til Gaza for internasjonale medier.»

Brevet er signert Norsk Presseforbund, Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, Landslaget for lokalaviser, Norsk Lokalradioforbund og International Press Institutes norske komité.

De skriver videre at landets systematiske angrep på pressefriheten ikke er et demokratisk land verdig.

«Stormingen og stengingen av Al Jazeeras kontor i Ramallah er et tydelig eksempel på uakseptabel bruk av makt mot et redaktørstyrt medium. Beslagleggingen av dokumenter og utstyr fra Al Jazeeras kontor i Ramallah er dypt bekymringsfull og et alvorlig angrep på pressefriheten.»

De påpeker i brevet at minst 116 journalister og mediearbeidere er drept i krigen, og at Commitee to Protect Journalists har avslørt at drap på journalister har vært målrettede angrep.

I brevet støtter de kravet fra en samlet internasjonal medieindustri om å tillate internasjonale medier inn på Gazastripen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS