Det blir mer radio for Jakob Arvola på NRK Klassisk.
Det blir mer radio for Jakob Arvola på NRK Klassisk.

Moderne radio gir ny vår for klassisk musikk. NRKs populære DAB-kanal har vokst med 40,6 prosent på ett år

Og nå utvider kanalen morgenstunden med Jakob Arvola fra tre til fire timer.

Publisert

Flere velger en klassisk start på dagen, melder NRK: Radiokanalen NRK Klassisk har hatt en økning i lyttertall på hele 40,6 prosent. 

Det er radiosjef Jon Branæs godt fornøyd med: 

- Det vi ofte ser når flere lytter til en kanal, er at lyttetiden går ned eller er stabil. NRK Klassisk har derimot en økning i lyttetiden. Det er et svært godt tegn på at lytterne liker det de hører.

På en gjennomsnittsdag i januar 2018 hadde kanalen en daglig dekning på 46.000, en økning på 13.000 sammenlignet med januar 2017. Lyttertiden øker også - fra 34 minutter i fjor til 46 minutter per lytter i år. 

Verdt å nevne her er selvsagt at i løpet av dette året er kanalen blitt tilgjengelig for alle: NRK Klassisk var en ren digital kanal, og er nå tilgjengelig for alle som hører på DAB-radio. 

 

En time til med Arvola

«Musikkfrokost med Jakob Arvola» er blant programmene som bidrar til veksten - og som nå belønnes med mer sendetid:

– Dette gjør vi fordi vi har fått så utrolig bra respons fra lytterne på programmet etter oppstarten for ett år siden. Folk snakker om den unike, gode følelsen de får av å høre Jakobs stemme, i kombinasjon med den vakre klassiske musikken og siste nytt. Denne følelsen ønsker vi å strekke litt lengre inn i dagen, sier Ragnhild Veire, kanalsjef for NRK Klassisk.

Mandag 26. februar utvides sendetiden til musikkfrokosten med én time. Programmet vil nå vare i fire timer, fra kl 06:00 og helt frem til kl 10:00

– Vi har toppet laget med en reporter som kommer til å fortelle historier fra det spennende og av og til rare som skjer i kulturlivet. «Musikkfrokost» er et mer opplevelsesbasert morgenshow enn hard news-tilbudet man kan få andre steder.

- Du skal bli oppdatert og samtidig få en god morgenfølelse. Akkurat som man kan få av å høre Griegs «Morgenstemning», sier Veire.

 

«Fra badet til frokostbordet og bussen»

Programleder Jakob Arvola forteller om grunntanken for ham som programleder: Direkte, tett på, og med morgenrutinene til folk tett på huden.

- En moderne morgenradio skal følge deg fra badet til frokostbordet, inn i bilen eller på øret mens du sitter på bussen. Vi i NRK Klassisk kjenner morgenrutinene til det norske folket i 2018 svært godt, tilbyr musikk som virkelig kan senke adrenalin og stress, og få lytterne til oppriktig å glede seg til en ny dag, sier Arvola.

Han byr både på ferske innspillinger med de store klassikerne, så vel som legendariske opptak, alt i verdensklasse.

- Vi er også tett på kulturlivet i hele Norden, med dagsferske reportasjer, innspill, lydopplevelser og morgenstemning.

Powered by Labrador CMS