Medietilsynet vil ha flere DAB-tall

– Tallene vil også hjelpe oss i vurderingen om lokalradioenes FM-konsesjoner skal forlenges etter 2021, sier Hanne Nistad Sekkelsten i Medietilsynet i en pressemelding.

Publisert

Medietilsynet står midt i en prosess hvor de skal vurdere hvorvidt man skal utvide de lokale konsesjonene til å sende radio på FM-nettet også etter 2021

Fristen for lokalradioene til å rapportere inn resultatene fra fjoråret nærmer seg, og nå skriver Medietilsynet i en pressemelding at de også ønsker at DAB-kanalene melder inn sine tall. 

– Lokalradioer på FM må sende inn fjorårets resultater til Medietilsynet innen 1. april. Vi ønsker nå at også DAB-kanalene melder inn tall til Medietilsynet, slik at vi får et så godt grunnlag som mulig i arbeidet med å vurdere om lokalradioenes FM-konsesjoner skal forlenges etter 2021, sier direktør Hanne Nistad Sekkelsten i juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet i en pressemelding. 

Enkelte lokalradioer sender kun på DAB, men mange lokalradioer som sender på FM-nettet har i tillegg DAB-sendinger.

– Alle lokalradioer med FM-sendinger har etter kringkastingsforskriften plikt til å sende inn årsmelding til Medietilsynet. Vi ønsker i tillegg regnskapsopplysninger fra lokalradioer med sendinger i både FM- og DAB-nettet og fra lokalradioer med kun DAB-sendinger i 2018, sier Sekkelsten i meldingen. 

Hun tror tallene vil gjøre vurderingene knyttet til mulig forlengelsene av konsesjoner enklere for tilsynet. 

– Tall fra DAB-radioene vil bidra til økt kunnskap om bransjen, og gjøre tilsynet bedre i stand til å formidle innsikt om radiomarkedet. Tallene vil også hjelpe oss i vurderingen om lokalradioenes FM-konsesjoner skal forlenges etter 2021. Det er derfor ekstra viktig at årets årsmelding for lokalradio sendes inn innen fristen 1. april, sier Sekkelsten.

Powered by Labrador CMS