Øystein Ellingsen og Johan Mihle Laugaland må holde seg våkne neste uke.
Øystein Ellingsen og Johan Mihle Laugaland må holde seg våkne neste uke.

NRK Rogaland tar farvel med FM ved å sette ny P1-rekord: Øystein Ellingsen og Johan Mihle Laugaland skal sende 24 timer i strekk

- Forhåpentligvis holder adrenalinet oss våkne, sier Ellingsen.

Publisert

Onsdag 21. juni kl.11.11 slutter NRK å sende på FM i Rogaland.

NRK Rogaland markerer det med historisk maratonsending på sin FM-frekvens:

Programlederne Øystein Ellingsen og Johan Mihle Laugaland trår til med en 24-timers sending. Fra tirsdag 20. juni kl. 12.00 til 21. juni kl. 12.00 skal de to holde det gående fra studio på Ullandhaug.

- Det er rekord på NRK P1. Ingen har noensinne hatt en så lang sending på kanalen, heter det i en melding fra NRK.

- Jeg er spent på hvordan det blir på morgenkvisten etter å ha hatt sending gjennom hele natta. Forhåpentligvis holder adrenalinet oss våkne, sier Ellingsen.

Strategien for å ikke sovne i studio er ifølge ham å lage en sending der det skjer noe hele tiden. Blant gjestene blir musiker Sigvart Dagsland, statsråd Solveig Horne og forfatter Tore Renberg. DNT Ung sover i telt utenfor studio.

Og i løpet av sendingen skal det bli innslag fra alle fylkets kommuner.

Programlederne lover også mer lokal musikk enn normalt.

- Dette blir Lokalen slik du kjenner den, men trolig litt mer spektakulært og uforutsigbart enn normalt, sier Ellingsen.

- Det blir også litt fokus på radio, både slik den var og slik den blir. NRK-veteraner som John Skien og Odd Karsten Tveit vil fortelle om hvordan radiorollen har endret seg, og språkråddirektør Åse Wetås om radiospråket før og nå, forteller han.

- Jeg har tenkt i lang tid at det ville være «løye» med en slik maratonsending. Og slukkingen av FM-nettet gir oss en anledning til å skape blest om radioen og vise kor kjekt det er med radio, sier Ellingsen og legger til:

- Og skulle det – mot formodning- være noen som ikke liker det de hører, så har de jo ganske andre mange kanaler å velge mellom!

 

Powered by Labrador CMS