Amerikanske Piano byr 351 mill for medieselskapet Cxense

Polaris Media er en av storeierne som har akseptert budet.

Publisert

I en børsmelding mandag morgen ble det kjent at medieselskapets styre har anbefalt at selskapet Piano Software, Inc får kjøpe selskapet.

Det amerikanske selskapet byr 16 kroner per aksje.

Cxense tilbyr innsiktsanalyser og personaliseringstjenester for medieselskaper og eies primært av Polaris Media, Ferd AS, ASAH AS, NorronAsset Management og Aker Capital AS.

Disse aksjonærene representerer 53,6% av aksjene og har forpliktet seg til å akseptere budet for sine aksjer, kommer det fram i børsmeldinga.

Budet har et forbeholdt om at de får tilgang på 90% prosent av både aksjene og kapitalen i selskapet.

- Vi har blitt imponert over lederteamet i Piano og selskapets høye vekst og betydelige utvikling de siste årene. De har en flott visjon for videre utvidelse, med Cxense som gir betydelig verdi for den reisen. Cxense og Piano er to meget komplementære virksomheter når det gjelder produktegenskaper, geografisk fotavtrykk og når det gjelder de respektive teamene, sier styreleder Lars B. Thoresen i Cxense i meldinga

- Vi er derfor sikre på at denne transaksjonen vil skape en sterk plattform for ytterligere utvidelse. Tilbudet gjenspeiler de betydelige synergiene Cxense vil gi det felles selskapet, og blir som sådan sett på som et positivt for Cxense-aksjonærer og interessenter for øvrig, fortsetter han.

Styret i Cxense har rett til å trekke sin anbefaling om tilbudet fra amerikanerne blir matchet eller overbydd innen fem dager. Cxense har derimot inngått forpliktelser om ikke å anmode konkurrerende tilbud fra tredjepart.

Medier24 kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS