Tidligere Finn-sjef Christian Printzell Halvorsen er administrerende direktør i Cxense.

Administrerende direktør kjøper seg opp i Cxense

Cxense-topper kjøper aksjer på billigsalg.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Administrerende direktør Christian Printzell Halvorsen og finansdirektør Jørgen Evjen er blant primærinnsiderne som benytter seg av tilbudet om aksjer til syv kroner i Cxense.

De kjøper henholdsvis 71.428 og 7.142 aksjer hver. Dermed vil Printzell Halvorsen, via selskapet Tankeverket, eie 98.928 av aksjene i selskapet, mens den ferske finansdirektøren Evjen, via Kanoka Invest, får sin første eierpost i selskapet.

Evjen ble ansatt som ny finansdirektør i høst, og begynte i stillingen i februar i år.

Andre som har benyttet seg av emisjonen er Birger Søiland, Fredrik Falck, Ben Graham, Elisabeth Monrad-Hansen og David Gosen.

Det var 17. januar at selskapet meldte i en børsmelding at de ville hente 90 millioner norske kroner i frisk kapital ved en fortrinnsrettet emisjon.

«Basert på gjeldende forretningsplan, og før utstedelse av fortrinnsrettsemisjonen, har ikke Cxense finansielle muskler til å nå break-even som tidligere kommunisert. Den foreslåtte fortrinnsrettsemisjonen vil finansiere nødvendig vekstinvesteringer og arbeidskapitalbehov for Cxense», skrev Cxense i en børsmelding 17. januar.

Da meldingen kom raste aksjekursen fra 22,6 kroner til 9,2 kroner. Som ventet har kursen nå nådd syvtallet.

Medier24 meldte i november at verdien på medieselskapet har sunket med over en milliard kroner på to år. Om hvorfor selskapet fortsatt taper penger sa avtroppende finansdirektør i Cxense, Jørgen Marius Loeng:

– Det er to ting. Når det gjelder tap på drift, er det fordi vi har en inntekts- og abonnementsmodell. Vi er nødt til å vokse en stund til før abonnementsbasen er så stor at inntektene for den blir høyere enn kostnadene. Det tar tid å vokse inn i lønnsomhet. En del av tapet er avskrivninger, og noe av det skyldes gamle eiendeler som vi fortsetter skriver av.

Selskapet ble etablert i Oslo for åtte år siden, av Fast-gründer John Markus Lervik, og gikk sommeren 2014 på børs.

Powered by Labrador CMS