Tidligere Finn-sjef Christian Printzell Halvorsen er administrerende direktør i Cxense.
Tidligere Finn-sjef Christian Printzell Halvorsen er administrerende direktør i Cxense.

Administrerende direktør kjøper seg opp i Cxense

Cxense-topper kjøper aksjer på billigsalg.

Publisert

Administrerende direktør Christian Printzell Halvorsen og finansdirektør Jørgen Evjen er blant primærinnsiderne som benytter seg av tilbudet om aksjer til syv kroner i Cxense.

De kjøper henholdsvis 71.428 og 7.142 aksjer hver. Dermed vil Printzell Halvorsen, via selskapet Tankeverket, eie 98.928 av aksjene i selskapet, mens den ferske finansdirektøren Evjen, via Kanoka Invest, får sin første eierpost i selskapet.

Evjen ble ansatt som ny finansdirektør i høst, og begynte i stillingen i februar i år.

Andre som har benyttet seg av emisjonen er Birger Søiland, Fredrik Falck, Ben Graham, Elisabeth Monrad-Hansen og David Gosen.

Det var 17. januar at selskapet meldte i en børsmelding at de ville hente 90 millioner norske kroner i frisk kapital ved en fortrinnsrettet emisjon.

«Basert på gjeldende forretningsplan, og før utstedelse av fortrinnsrettsemisjonen, har ikke Cxense finansielle muskler til å nå break-even som tidligere kommunisert. Den foreslåtte fortrinnsrettsemisjonen vil finansiere nødvendig vekstinvesteringer og arbeidskapitalbehov for Cxense», skrev Cxense i en børsmelding 17. januar.

Da meldingen kom raste aksjekursen fra 22,6 kroner til 9,2 kroner. Som ventet har kursen nå nådd syvtallet.

Medier24 meldte i november at verdien på medieselskapet har sunket med over en milliard kroner på to år. Om hvorfor selskapet fortsatt taper penger sa avtroppende finansdirektør i Cxense, Jørgen Marius Loeng:

– Det er to ting. Når det gjelder tap på drift, er det fordi vi har en inntekts- og abonnementsmodell. Vi er nødt til å vokse en stund til før abonnementsbasen er så stor at inntektene for den blir høyere enn kostnadene. Det tar tid å vokse inn i lønnsomhet. En del av tapet er avskrivninger, og noe av det skyldes gamle eiendeler som vi fortsetter skriver av.

Selskapet ble etablert i Oslo for åtte år siden, av Fast-gründer John Markus Lervik, og gikk sommeren 2014 på børs.

Powered by Labrador CMS