SXSW begynner i kveld: Velkommen til vår tids Woodstock, Mr. President! 

(TEXAS): I kveld åpner Barack Obama tekno-konferansen South by Southwest i Austin. Her er en liten statusrapport fra Magnus Brøyn.

Publisert Sist oppdatert
  • MAGNUS BRØYN, byråleder i Coxit PR - og teknologientusiast med forkjærlighet for digitale og sosiale medier

Nå har også Barack og Michelle Obama forstått at South by Southwest (SXSW) i Austin er stedet å være.

Selveste sjefen selv åpner ballet i kveld (norsk tid) som en av årets keynote-talere. 

Michelle Obama skal prate på onsdag, så i år flytter Det hvite hus (nærmest) like gjerne til Austin, kan det se ut til..

Det er første gangen en sittende amerikansk president taler på SXSW.

Det behøver ikke å bli den siste, men en presidents bevingede ord og en høytidelig åpningstale er likevel ikke det vi vil se etter i fremtiden. De fleste som kommer hit til Austin for å være med på SXSW er nemlig opptatt av fremtiden.

  • SE OBAMA TALE HER: Er du ikke i Austin, men vil få med deg Obamas åpningstale, kan du følge med her rundt kl 2130 norsk tid i kveld; http://www.sxsw.com/live

SXSW er blitt verdens viktigste konferanse (og festival) som definerer morgendagens trender innen teknologi samt digitale og sosiale medier.

Det er her du får en smakebit på hva som vil endre seg og hvordan medie- og kommunikasjonslandskapet vil se ut - og hva det betyr for tradisjonelle medieaktører og statiske virksomheter som jakter på det nyeste innen teknologi, digitale og sosiale medier til sin fordel. 

Det dreier seg om å engasjere og fenge i utnyttelsen av ny teknologi i kombinasjon med den nye sosiale og digitale dynamikken, slik at du og jeg kan la oss fengsle og begeistre av stadig nye kommunikasjonsformer.

En festlig symbiose

Her serveres de heteste trendene nærmest døgnet rundt, i en festlig symbiose av faglig og sosial interaksjon, hvor et par hundre nordmenn de siste årene har funnet inspirasjon og påfyll. Det fylles på - på flere måter - i Austin den neste halvannen uken. Mye av det som skjer, er ikke nødvendigvis en del av det offisielle programmet. Men vi kan vel allerede fastslå at med Obama i byen blir det i år (officially): #HeltTexas..

Med The Obamas tilstedeværelse i byen rykker også sikkerheten opp et par hakk, så får vi håpe at de begge bidrar til å underbygge den avslappende stilen og tonen, som har gjort SXSW til vår tids Woodstock for teknologer, kommunikatører og mediefolk.

Det er mye som gjør SXSW unikt, slik jeg formidlet på TV2 God Morgen Norge og på TV2 Nyhetene tidligere i dag.

Men det som virkelig skiller dette fra de mange andre globale arenaene for kommunikatører og mediefolk er den hippe, men likevel avslappede og inkluderende sosiale atmosfæren, som virkelig får SXSW til å bli noe helt annet enn eksempelvis langt mer stivbeinte konferanser verden rundt.

Kom til Austin under SXSW og kjenn på den virkelige følelsen av å være sosial OG faglig i en avslappet og passe hipp kombinasjon!

Og for oss som ikke fikk oppleve Woodstock, så er det pokkers deilig å bare være her i Austin, for den pulsen og nerven svinger det av - selv om slengbuksene ikke er på - skal du vite å kle på deg teknologien og kaste deg ut på det digitale og sosiale dansegulvet.

Se innslaget fra TV 2:

Yeehaa, Mr. President! Obama er på plass i Austin for årets SXSW, og det er vi også..! Om kort tid braker det løs på...

Posted by Coxit Public Relations on 11. mars 2016

 

Det er nemlig der mye av den sosiale interaksjonen finner sted. Også i Austin. Selv om det viktigste (heldigvis) fortsatt faktisk er å være her og smake på det som serveres.

Og da tenker jeg ikke først og fremst på foodtruckenes texmex-mat, men det du får oppleve disse dagene i cowboyland. 

Det er ikke bare sørstatsmaten som smaker av den ville vesten. Her diskuteres og uttestes nye ideer på en måte som kunne ha blåst hatten av en og annen cowboy eller cowgirl.

Her på SXSW trekker nemlig de fleste raskere enn selveste Lucky Luke. Det er mange som slipper sine nye apper eller som vil fortelle om det neste store. Det holder nemlig ikke lenger å trekke kjappere enn din egen skygge, hvis du skal overleve i en ny tid, hvor hippienes avslappede atmosfære er 

byttet ut med en hipp og superhektisk teknologisk jag som åpner nye muligheter, og som i økende grad viser vil vise hvem som står igjen, etter de mange digitale og sosiale duellene som utspiller seg i dagens media- og kommunikasjonslandskap.

Teknologien et ditt våpen.

Nysgjerrigheten ditt sikte.

Og de mange sosiale og digitale plattformene din arena. 

 

Her i Texas er det sagt mye rart opp igjennom. En tidligere president sa for noen år siden; I recall a poster out west, saying wanted, Dead or Alive.

Det er kanskje grunnen til at en rekke sjefredaktører og medietopper fra landets største aviser er her.

For her er det mediamat for noen og enhver – ikke bare til de unge og naturlig digitale og sosiale. 

Så lenge du er ung til sinns – vel og merke!

Og har et nysgjerrig blikk på morgendagen innen nye og tradisjonelle medier, PR og kommunikasjon. 

En rekke mennesker innen mange disipliner kan ha godt av en western-opplevelse som dette i ny og ne.

Helt konkret vil jeg anbefale (minst) én tur i året. Og skal du 'Go West' er det ingen tvil om at det er SXSW du bør få med seg.

Det er også grunnene til at vi i Coxit PR er tilstede med tre rådgivere i år, som i fjor, for det er faktisk her det skjer. 

Dette skal vi fortelle mer om, bare få timer etter at vi kommer hjem. Torsdag morgen 17. mars inviterer vi til seminar, og med oss i bagasjen har vi de siste nyhetene og de heteste trendene fra vår tids Woodstock.

Også kjent som SXSW. 

Jeg håper vi sees! - Howdy and Hoooray - stort morsommere enn dette blir det ikke for sånne som oss! 

Powered by Labrador CMS