Country Music Awards nekter journalister fra å stille spørsmål om blant annet Las Vegas-tragedien. Arkivfoto fra en tidligere CMA-utdeling.
Country Music Awards nekter journalister fra å stille spørsmål om blant annet Las Vegas-tragedien. Arkivfoto fra en tidligere CMA-utdeling.

Countryshow nekter journalister tilgang hvis de spør artistene om Las Vegas-tragedien og våpenlovgivning

Country Music Awards vil skjerme artistene sine fra spørsmål om skytetragedien på countryfestivalen i oktober. Journalistene får heller ikke spørre om våpenlovgivning eller politikk.

Publisert

1. oktober ble 58 mennesker ble drept og 489 såret i et angrep mot publikum på en countryfestival i Las Vegas. Rundt 22.000 tilhørere var til stede under konserten.

CMA sine retningslinjer for media.
CMA sine retningslinjer for media.

Tragedien legger en demper på arrangementet Country Music Awards (CMA), som arrangeres 8. november. I ettertid av drapene, har flere artister gått ut og bedt om strengere våpenlovgivning.

Men til tross for den nylige massakren - og den enorme debatten om strengere våpenlovgivning i USA, så får altså ikke journalistene som deltar på CMA lov til spørre artistene om det.

I et skriv, som CMA har valgt å kalle «Media Guidelines», så skriver de:

Arrangementet begrunner «innstrammingen» med at det er viktigere enn noen gang at prisutdelinga handler om å hedre artistene - enn noe annet.

I lys av nylige hendelser, og av respekt for de artistene som er direkte eller indirekte involvert, vennlig avstå fra å fokusere på Las Vegas-tragedien i deres journalistiske dekning på den røde løperen og i backstage-området. Unngå også tema som våpenrettigheter, politikk eller temaer som likner. 

Det er en kveld å ære de fremragende prestasjonene i countrymusikk fra tidligere år, og vi vil at alle skal føle seg komfortable med å snakke med pressen om denne spennende tiden. Hvis dere avstår fra å følge disse retningslinjene, vil akkrediteringen din bli gjennomgått og potensielt tilbaketrukket av sikkerhetspersonell.

Powered by Labrador CMS