TRONDHEIM, 17. MARS. – Det er de livet er kjipest for. Alle barna som må være inne. Det er helt unaturlig, og jeg synes kjempesynd på de. Alle under 20 har det verst nå. De tenker jeg veldig mye på, sier Poppe. Unger holdes hjemme når skoler og barnehager holder stengt over hele landet på grunn av koronaviruset. På bildet er Eivind (5) som kjeder seg og ser ut av vinduet.Gorm Kallestad / NTB scanpix
Koronakrisen gjennom kameralinsen til NTB: Se stort bildegalleri
– Det er vanskelig å jobbe når det som vanligvis skjer i gatene ikke er der lenger, sier fotosjef Cornelius Poppe i NTB til Medier24.
Det har gått en knapp måned siden Norge innførte de strengeste beredskapstiltakene i fredstid som følge av koronakrisen.
Siden har det blitt skrevet tusenvis av artikler og blitt tatt tusenvis av bilder.
NTB har landets største fotoredaksjon, og leverer bilder til alle sine om lag 170 kunder på tvers av hele landet.
Her har Medier24 og NTB samlet et knippe bilder som vi mener beskriver den uvanlige situasjonen landet står i.
Se bildegalleri lenger ned i saken.
Fotosjef Cornelius Poppe i byrået forteller til Medier24 om en svært annerledes arbeidshverdag.
– Men jeg tror det blir kjempeviktig å dokumentere hva som nå foregår. En ting er å følge det som skjer, og informasjonen som skal ut, men det å dokumentere hvordan livene våre ble etter 12. mars, og som følge av denne skjulte fienden, sier han.
– Det handler om å i ettertid forstå hvordan det var. Det blir spennende å sjå på dette når det er over, sier han.
Han legger til at de er kreative sjeler, og at de får det til på et vis, til tross for de uvanlige omstendighetene. Og han tror ikke jobben tar slutt med det første.
– Jeg tror vi kommer til å holde på med å dokumentere dette lenge, sier han.
– Hvordan jobber en i slike situasjoner sammenlignet med når livet går sin vante gang?
– Det er et par ting som er viktig. En må beskytte oss selv og ta en rekke hensyn, og ikke utsette oss selv eller andre for smittefare. Det har vi tenkt mye på hele tiden, sier han, og legger til:
– Men så kommer alle hendelsene. En blir veldig dokumentarisk, og griper inn i folk sitt privatliv, som jo er vanskelig – både presseetisk og personlig. En må gjøre vurderinger hele tiden. Bildene som nå blir tatt er utrolig viktige, sier han.